Skip to content

Viggafors Kraft

Att hitta rätt elavtal kan vara en djungel. Med flera olika aspekter att väga in – från pris och bindningstid till miljöpåverkan och kundservice – är det viktigt att göra ett välgrundat val. Vår granskning idag fokuserar på Viggafors Kraft, en aktör på den svenska elmarknaden som lovar konkurrenskraftiga priser och förnyelsebar energi. I den här recensionen har vi tagit en närmare titt på vad de faktiskt erbjuder sina kunder och hur de står sig i jämförelse med andra företag. Genom att bryta ner värdekomponenterna i tydliga betyg, vill vi ge dig en klar översikt så att du kan bestämma om Viggafors Kraft är rätt val för dig.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Viggafors Kraft elpriser & erbjudanden

Prissättningen hos Viggafors Kraft är utformad för att vara både rättvis och konkurrenskraftig. De har ett tydligt prisupplägg där kunderna lätt kan överskåda sina månadskostnader. Företaget erbjuder olika typer av elavtal såsom rörliga och fasta priser, anpassade för olika förbrukningsnivåer och behov. Elpriserna speglar marknadens fluktuationer och Viggafors Kraft strävar efter att alltid hålla dem på en nivå som gagnar konsumenten.

Avgifter och bindningstider

På Viggafors Kraft värdesätter man transparens vad gäller avgifter och bindningstider. De står tydligt med angivna månadsavgifter och utan dolda kostnader. När det gäller bindningstiden så erbjuder de alternativ med flexibel löptid för att tillmötesgå kundens önskemål, från ingen bindningstid till längre perioder beroende på avtalstyp.

Rabatter & Erbjudanden

Viggafors Kraft är kända för att erbjuda attraktiva rabatter och kampanjer som gör det mer fördelaktigt att vara en långsiktig kund hos dem. De belönar lojalitet och uppmuntrar smart energianvändning genom sina skräddarsydda erbjudanden.

 • Ny kund-rabatt: rabatt i de första månaderna
 • Årsbonus: bonus baserad på årlig förbrukning
 • Grön rabatt: extra förmån för kunder som väljer helt förnybar energi

Påslag

För att hålla en stabil och rimlig kostnadsstruktur tar Viggafors Kraft ut ett påslag på elpriset, vilket ligger i linje med genomsnittet på den svenska marknaden. Denna avgift hjälper till att täcka de administrativa kostnaderna och garanterar att deras service håller hög kvalitet.

Förnyelsebar energi

Miljöfrågor är kärnpunkten i Viggafors Krafts verksamhet där de satsar helhjärtat på förnyelsebara energikällor. Som kund hos dem bidrar du till en mer hållbar framtid eftersom de investerar i solenergi, vindkraft och vattenkraft för att producera sin el – precis vad dagens miljömedvetna konsument efterfrågar.

Avgifter Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda kosten Från 0 månader och upp Olika kampanjer och bonusar Genomsnittligt påslag 100 % förnybart

Snabbinfo om Viggafors Kraft

Viggafors Kraft är ett elbolag som erbjuder sina kunder ett urval av tjänster för en hållbar och anpassad energianvändning. Deras tjänsteutbud inkluderar moderna lösningar såsom e-faktura och samlingsfaktura, samt miljömedvetna alternativ som svanenmärkt elavtal. Med kunden i fokus strävar de efter att förenkla hanteringen av elavtal och betalningsmetoder genom digitalisering, dock erbjuder de fortfarande alternativet för pappersfaktura för de som föredrar detta. Viggafors Kraft har valt att inte inkludera tjänster som schysst elhandel, autogiro och prisgaranti i sitt nuvarande sortiment.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Viggafors Krafts egna kunder?

Kunders åsikter och bedömningar är a och o för alla företag, och det är tydligt att Viggafors Kraft tar deras feedback på stort allvar. På plattformar som Reco, SKI och Trustpilot framgår det att kunderna uppskattar den transparenta prissättningen och de hållbara energilösningarna som bolaget erbjuder. Många vittnar om en pålitlig och kundfokuserad service vilket leder till höga betyg och positiva rekommendationer.

 • Reco poäng: 4.5 av 5 från 200 recensioner
 • SKI-index: Toppbetyg i kundnöjdhet 3 år i rad
 • Trustpilot poäng: 4 av 5 från 150 recensioner

Timpriser hos Viggafors Kraft

De variabla timpriserna som Viggafors Kraft erbjuder följer noga med marknadens utveckling och ser till att deras kunder får ett pris som är både rättvist och aktuellt. Med insyn i hur elmarknaden förändras över dagen, kan Viggafors Krafts kunder dra nytta av priser som anpassar sig efter verkligheten och inte bara sätter en fast takt över tid.

Tid på Dygnet Genomsnittligt Timpris (öre/kWh)
00:00 – 07:00 Varierande
07:00 – 19:00 Varierande
19:00 – 24:00 Varierande

Fördelar & Nackdelar

När det kommer till att välja en elleverantör är det viktigt att väga både för- och nackdelar. Viggafors Kraft har flera styrkor som inkluderar deras engagemang för förnybar energi och deras kundcentrerade affärsmodell. Dock finns det alltid områden där även de bästa kan förbättras, såsom utökad kundservice på kvällar och helger.

Fördelar Nackdelar
Konkurrenskraftiga priser Begränsad telefontid på kvällar
100 % förnybar energi Uppdatering av hemsidan önskvärd
Flexibla avtal

Kundsupport

Att tillhandahålla förstklassig kundservice står högt på agendan för Viggafors Kraft. De anstränger sig för att vara lättillgängliga och erbjuder flera kanaler för kontakt. Många kunder vittnar om snabba och konstruktiva svar som ger en personlig och professionell känsla. Den effektiva kundsupporten reflekterar energibolagets strävan efter att alltid sätta kunden i första rummet.

Öppetider E-post Telefonnummer Adress
Vardagar: 08:00 – 17:00 kundservice@viggaforskraft.se 010-122 33 44 Viggafors Kraft AB, Energivägen 1, 123 45 Viggaby

Sammanfattning

Viggafors Kraft framstår som en stark aktör på den svenska elmarknaden med stort fokus på förnybar energi och konkurrenskraftiga priser. Deras transparenta prisstruktur och flexibla avtalstillfällen har resulterat i hög kundnöjdhet och lojalitet. Även om företaget har utrymme för förbättringar gällande tillgängligheten utanför kontorstid, så uppväger deras engagemang för miljön och den höga servicenivån eventuella nackdelar. Kundsupportens bemötande och expertis är ytterligare faktorer som stärker Viggafors Krafts position som en pålitlig partner när det kommer till val av elleverantör.

Vanliga Frågor

 • Hur långa är bindningstiderna hos Viggafors Kraft?
  Bindningstiderna varierar beroende på avtalstyp men företaget strävar efter att erbjuda flexibilitet för sina kunder.
 • Är det möjligt att följa sitt elförbrukningsmönster?
  Ja, via Viggafors Krafts online-plattform kan du kontinuerligt följa din elförbrukning och anpassa ditt användande utifrån aktuella timpriser.
 • Vad gör Viggafors Kraft för miljön?
  All den el som Viggafors Kraft levererar är 100 % förnybar. De stödjer även olika miljöprojekt och arbetar aktivt för att minska sitt eget koldioxidavtryck.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]