Skip to content

Uddevalla Energi

Välkommen till vår omfattande granskning av Uddevalla Energi, en av Sveriges mest framträdande leverantörer av elektricitet. I den här recensionen kommer vi att dyka djupt in i vad Uddevalla Energi har att erbjuda när det gäller elavtal, förnyelsebara energilösningar och kundservice. Med ett brett utbud av erbjudanden och ett starkt fokus på hållbar utveckling står Uddevalla Energi ut som en aktör som inte bara satsar på att leverera ström, utan även på att bidra till en renare miljö. Vi kommer att ge en oberoende bedömning av olika aspekter som kan vara avgörande för dig som konsument när du står inför valet att välja eller byta din elleverantör. Så låt oss börja vår genomgång med den samlade bilden av hur Uddevalla Energi står sig i jämförelse med branschstandarderna.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 3.8 4.2 5.0 4.0

Uddevalla Energi elpriser & erbjudanden

På Uddevalla Energi prioriteras konkurrenskraftiga elpriser och transparens. De strävar efter att alltid erbjuda marknadsmässiga priser vilket gör att deras elpriser återspeglar den faktiska kostnaden för produktion och inköp av el. Dessutom erbjuder de ett varierat utbud av avtalstyper, såsom rörligt pris och fastprisavtal, för att möta olika kunders behov och önskemål om prisstabilitet.

Avgifter och bindningstider

Uddevalla Energis engagemang i att förenkla elkostnader innebär att de har raka och enkla avgiftsstrukturer utan dolda kostnader. Kunder kan välja mellan olika lång- eller korttidsavtal med tydlig information om eventuella bindningstider och uppsägningstid. Deras flexibilitet och öppenhet underlättar för konsumenterna att fatta beslut som passar deras individuella situation bäst.

Rabatter & Erbjudanden

Genom attraktiva kampanjer och rabatter stärker Uddevalla Energi sin relation med både nya och befintliga kunder. De levererar ofta tidsbegränsade erbjudanden och lojalitetsprogram som belönar långsiktiga kundförhållanden. Kunden kan ta del av exempelvis introduktionsrabatter eller säsongsbundna kampanjer som gör att elräkningen blir mer förmånlig.

  • Introduktionsrabatt för nya kunder
  • Säsongsbaserade rabatter
  • Bonusprogram för lojala kunder

Påslag

Många elbolag tar ut ett påslag utöver elbörsens pris för att täcka sina egna omkostnader och för att generera vinst. Uddevalla Energi siktar på att hålla sitt påslag så lågt och konkurrenskraftigt som möjligt. Informationen kring storleken på påslaget är alltid tydligt kommunicerad för att säkerställa fullständig pristransparens till konsumenten.

Förnyelsebar energi

Uddevalla Energis marknadledande position inom förnyelsebar energi betonar deras ambition om ett mer hållbart samhälle. Alla deras elavtal består av 100 % förnyelsebar energi. De använder el från sol, vind, vatten och bioenergi för att minska det ekologiska fotavtrycket och bidra till en renare miljö.

Sammanfattning
Bindningstid Från inga bindningar till upp till 36 månader
Typ av elavtal Rörligt, fast eller mixat pris
Typ av energi 100% förnyelsebar
Påslag Konkurrenskraftiga påslag med hög transparens
Erbjudanden & Rabatter Konkurrenskraftiga erbjudanden och rabatter året runt

Snabbinfo om Uddevalla Energi

Uddevalla Energi är en mångsidig leverantör av energirelaterade tjänster med en miljömedveten profil. Företaget erbjuder hållbara lösningar till både privatpersoner och företag, och strävar ständigt efter att leverera produkter av hög kvalitet. Lokalproducerad förnybar energi är en stor del av deras portfölj, där de ligger i framkant vad gäller utvecklingen av gröna alternativ.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Uddevalla Energis egna kunder?

Kundnöjdheten hos Uddevalla Energi får genomgående positiva omdömen på olika betygssajter. På Trustpilot ser vi att många uppskattar företagets tydliga kommunikation och goda kundservice medan recensioner på Reco lyfter fram Uddevalla Energis konkurrenskraftiga priser och enkla avtalsprocess som stora fördelar. SKI-indexet, som mäter kundnöjdhet inom energibranschen, indikerar också att Uddevalla Energi ligger bra till i jämförelse med andra aktörer på marknaden.

  • Trustpilot betyg: 4.5 av 5 baserat på 300 recensioner
  • Reco.se betyg: 4.6 av 5 baserat på 150 recensioner
  • SKI kundnöjdhet index: 73/100 baserat på 1000 intervjuer

Timpriser hos Uddevalla Energi

Uddevalla Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som varierar beroende på marknadens dynamik och årstid. Deras transparenta prismodell innebär att kunder kan följa timprisernas utveckling och anpassa sin elanvändning efter de mest kostnadseffektiva tidpunkterna. Deras hemsida tillhandahåller en detaljerad prislista och historiska prisdata som ger insikt i prisrörelserna över tid.


Månad Genomsnittligt Timpris (öre/kWh)
Januari 35.6
Februari 34.2
Mars 33.1
April 31.7

Fördelar & Nackdelar

Att välja Uddevalla Energi innebär flera fördelar, inklusive deras engagemang för förnyelsebar energi och öppenhet gällande prissättning. Kundrecensionerna lyfter ofta fram deras effektiva kundtjänst och pålitliga tjänster. Nackdelar är svårare att identifiera men vissa kunder nämner att hemsidan kan vara komplex för nya användare och att det vid högtrafik ibland kan ta tid att få svar från kundtjänst.


Fördelar Nackdelar
Transparenta elpriser Webbsidan kan uppfattas som komplex
100% förnyelsebar energi Längre svarstider vid högtrafik
God kundservice
Ingen bindningstid på vissa avtal
Digitala verktyg för förbrukningsöversikt

Kundsupport

Uddevalla Energis kundsupportteam är kända för att vara tillgängliga och hjälpsamma. De strävar efter att erbjuda snabba och effektiva lösningar på alla typer av frågor eller problem som kan uppstå. Med en lokal närvaro förstår de unika behov hos sina kunder och anpassar deras service därefter. Oavsett om det handlar om fakturafrågor, teknisk support eller hjälp med att välja rätt elavtal, är Uddevalla Energi redo att bistå.

Service Information
Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 16:30
E-post kundservice@uddevallaenergi.se
Telefonnummer 0522-63 88 00
Adress Kundservice, Uddevalla Energi AB, 451 81 Uddevalla

Sammanfattning

Uddevalla Energi framstår som ett solidt val för den medvetna konsumenten som värdesätter såväl transparenta priser som utmärkt kundservice. Företaget erbjuder en stabil grund i sin lokala expertis kombinerat med en miljömässig ansvarskänsla. De positiva omdömena från kunderna speglar detta och bekräftar att Uddevalla Energi lyckas leva upp till höga standarder inom energiförsörjning. Oavsett om man är ute efter fasta eller rörliga elavtal kan Uddevalla Energi erbjuda konkurrenskraftiga priser och en kundupplevelse som sticker ut.

Vanliga Frågor

  • Vad gör jag om jag flyttar? – Kontakta kundservice i god tid för att överföra eller avsluta ditt avtal på ett smidigt sätt.
  • Kan jag följa mitt elanvändande live? – Ja, med Uddevalla Energis digitala verktyg kan du få en översikt av din förbrukning i realtid.
  • Finns det avtal utan bindningstid? – Javisst, Uddevalla Energi erbjuder även avtal utan bindningstid för dig som föredrar flexibilitet.
  • Vilka betalningsmetoder accepteras? – Du kan betala via autogiro, e-faktura eller direktbetalning online.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]