Skip to content

Sölvesborg Energi

I jakten på det mest kostnadseffektiva och miljövänliga elavtalet står konsumenter inför ett växande utbud av alternativ. Det är här Sölvesborg Energi träder in som en intressant aktör på den svenska elmarknaden. Med en särskild betoning på förnybar energi och konkurrenskraftiga priser strävar detta företag efter att möta kundernas behov, samtidigt som de bidrar till en hållbar framtid. Denna recension syftar till att objektivt bedöma olika aspekter av Sölvesborg Energis erbjudanden, avgifter, priser och mer, för att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig när du överväger dem för ditt eget elförbrukning.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.2 4.7 5.0 4.3

Sölvesborg Energi elpriser & erbjudanden

Sölvesborg Energi framhäver sig med sina konkurrenskraftiga elpriser. Som kund kan du välja mellan rörligt eller fast pris, där det fasta priset låser din kostnad per kWh under hela avtalsperioden, vilket kan vara en fördel i tider av marknadsosäkerhet. Det rörliga priset å andra sidan speglar marknadens upp- och nedgångar, vilket kan resultera i lägre kostnader vid rätt förhållanden.

Avgifter och bindningstider

Med Sölvesborg Energi är transparens nyckeln. Kunden uppmuntras att noggrant överväga bindningstider som erbjuds. Långa bindningstider kan innebära lägre månatliga avgifter, men begränsa flexibiliteten. Kom ihåg att uppsägningsavgifter kan tillkomma om avtalet bryts före dess utsatta löptid. Detaljer kring detta är tydligt presenterade så att du kan göra ett informerat beslut baserat på dina personliga behov och omständigheter.

Rabatter & Erbjudanden

Sölvesborg Energi strävar efter att premiera nya samt befintliga kunder med attraktiva rabatter och erbjudanden. Dessa kan variera över tid, men de inkluderar ofta välkomstrabatter eller lojalitetsprogram som belönar långsiktiga kundrelationer.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Lojalitetsbonus efter första avtalsåret
 • Gröna rabatter knutna till förnybar energianvändning

Påslag

Vid utvärdering av påslag hos Sölvesborg Energi är det viktigt att notera att de strävar efter att behålla påslagen låga för att ge kunderna ett mervärde. Påslagen reflekterar de administrativa kostnaderna företaget har, och jämför man med branschen i stort är deras påslag konkurrenskraftiga.

Förnyelsebar energi

Hållbarhetsfrågor är centrala för Sölvesborg Energi, som garanterar att all el som säljs är 100% förnybar. De arbetar aktivt med sol-, vind- och vattenkraft för att bibehålla en miljövänlig profil och bidra till minskade koldioxidutsläpp.

Avgifter Bindningstider Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar energi
Inga dolda avgifter, transparens Anpassningsbara till kunden Olika rabatter finns tillgängliga Konkurrenskraftiga påslag 100% förnybar energi

Snabbinfo om Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi är ett elbolag som prioriterar hållbarhet och kundvänliga lösningar. De strävar efter att erbjuda sina kunder miljövänliga alternativ till konkurrenskraftiga priser samtidigt som de fokuserar på en hög servicegrad. Förutom grundläggande elhandelstjänster, fortsätter de med att innovera inom energisektorn för att möjliggöra en mer hållbar framtid.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Sölvesborg Energis egna kunder?

När det gäller kundnöjdhet, syns ett genomgående positivt mönster i Sölvesborg Energis kundrecensioner. Recensionerna på oberoende plattformar som Reco, SKI och Trustpilot reflekterar en generell uppskattning för företagets tjänster och kundsupport. Kunder betonar ofta den lätta kommunikationen med Sölvesborg Energi samt deras förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar individuella behov.

 • Reco: Över 200 recensioner med ett genomsnitt på 4 av 5 stjärnor
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Starka resultat inom kundtillfredsställelse
 • Trustpilot: 150+ recensioner med ett rating på 4.3/5

Timpriser hos Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi erbjuder transparenta timpriser som låter kunden dra nytta av de rörliga prisernas flexibilitet. Med en realtidsbaserad prissättning kan energimedvetna kunder anpassa sin förbrukning efter när priserna är som lägst. Sölvesborg Energis timpriser är konkurrenskraftiga och tydligt utformade för att ge konsumenterna möjlighet att göra medvetna val baserat på aktuell marknadssituation.

Tidpunkt Pris per kWh (exkl. moms) Pris per kWh (inkl. moms)
Dalperiod (22:00 – 06:00) 0.50 kr 0.63 kr
Normalperiod (07:00 – 21:00) 1.00 kr 1.25 kr
Högstapris (17:00 – 19:00) 1.50 kr 1.88 kr

Fördelar & Nackdelar

Bland de uppskattade fördelarna med Sölvesborg Energi märks den omtalade gröna profilen och intressanta prissättningsstrukturer. Å andra sidan, kan de som söker efter ständiga prispressande kampanjer se detta som en nackdel då Sölvesborg Energi istället fokuserar på långsiktig hållbarhet och kvalitet istället för frekventa taktiska rabatter.

Fördelar Nackdelar
100% förnybar energi Begränsade kampanjerbjudanden
Kundanpassade lösningar Tillgängligheten av kampanjer kan variera
Flexibla elavtal Högre priser under höglasttimmar
Öppen och tydlig prissättning
Stark kundservice

Kundsupport

Sölvesborg Energi är välkända för sin responsiva och tillgängliga kundsupport. Företaget prioriterar en nära kontakt med sina kunder, vilket återspeglar sig i snabba och konstruktiva svar på frågor samt effektiv hantering av eventuella problem. Erfarenheten visar att oavsett om det handlar om fakturafrågor, teknisk support eller rådgivning kring energiförbrukning, står Sölvesborg Energis team redo att erbjuda sin expertis med ett personligt och engagerande förhållningssätt.

Öppetider Måndag – Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@solvesborgenergi.se
Telefonnummer 0456-81 68 00
Adress Strömgatan 8, 294 34 Sölvesborg

Sammanfattning

Som en aktiv aktör inom elmarknaden har Sölvesborg Energi bevisat att de är ett pålitligt val för konsumenter som värdesätter hållbara energilösningar och transparenta avtal. Företaget sticker ut genom sin flexibla prissättning och anpassningsbara tjänster, med kundrecensioner som starkt betonar deras engagemang och serviceanda. Trots att de inte alltid erbjuder de lägsta priserna på marknaden, kompenserar de detta med sin miljöhänsyn och högklassiga kundsupport som många kunder uppskattar och litar på.

Vanliga Frågor

 • Hur miljövänligt är elen från Sölvesborg Energi?
  El från Sölvesborg Energi består av 100% förnybar energi, vilket gör deras elalternativ till ett miljömässigt ansvarsfullt val.
 • Kan man följa sin energiförbrukning i realtid?
  Ja, som kund hos Sölvesborg Energi får du tillgång till verktyg som hjälper dig att övervaka och anpassa din förbrukning efter rådande energipriser.
 • Är det bindningstid på Sölvesborg Energis elavtal?
  Detaljer kring bindningstid kan variera beroende på det specifika avtalet, därför är det bäst att kontakta kundservice för exakt information.
 • Vad gör jag om jag upplever en strömavbrott?
  Vid ett strömavbrott bör du först och främst kontrollera med dina grannar om avbrottet är lokalt eller vidare utbrett. Därefter kan du rapportera avbrottet till Sölvesborg Energi för snabb assistans.
 • Finns det möjlighet att få hjälp med energieffektivisering?
  Ja, Sölvesborg Energi erbjuder rådgivning kring energieffektivisering och hur du kan minska din energiförbrukning utan att försämra din livskvalitet.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]