Skip to content

Skånska Energi

När det kommer till att välja rätt elbolag för dina behov, står hållbarhet och ekonomi oftast i fokus. I denna recension tar vi en närmare titt på Skånska Energi – ett företag som lyfter fram miljövänlig energi samtidigt som de strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser till sina konsumenter. Med ett brett utbud av elavtal och en transparent prismodell är det lätt att se varför många svenskar vänder sig till Skånska Energi för sina energibehov. Håll dig uppdaterad med en genomgående titt på vad du kan förvänta dig när det gäller deras service och erbjudanden.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3,5 av 5 4,5 av 5 5 av 5 4 av 5

Skånska Energi elpriser & erbjudanden

Med ett brett urval av elavtal anpassade för såväl små som stora hushåll, fastställer Skånska Energi sina priser baserat på marknadens dynamik och sätter kunden i centrum. Företaget erbjuder såväl rörliga som fasta priser, där de rörliga priserna följer marknadens svängningar och kan vara fördelaktiga vid låga spotpriser, medan de fasta priserna ger en trygghet och förutsägbarhet över avtalstidens gång.

Avgifter och bindningstider

Skånska Energi utmärker sig med relativt låga avgifter och flexibla bindningstider, vilket gör det attraktivt för kunder som önskar frihet att byta avtal eller leverantör utan att påföras höga kostnader. Startavgifter och årsavgifter hålls på en rimlig nivå, och bolaget undviker dolda avgifter för att försäkra öppenhet mot kunden.

Rabatter & Erbjudanden

Det är tydligt att Skånska Energi sätter värde i att belöna sina kunder och locka till sig nya genom attraktiva rabatter och erbjudanden. Som en del av deras kundfokus, erbjuder de kampanjer som inkluderar allt från lägre påslag under de första månaderna till bonuspoäng som kan användas för framtida fakturor.

 • Nykomlingsrabatt
 • Lojalitetsbonus
 • Förnybar energi kampanjpris

Påslag

Det påslag som Skånska Energi applicerar på sina priser är konkurrenskraftigt och tar sikte på att ge ett mervärde till kunden genom stabil elleverans och utmärkt kundservice. Påslagen varierar beroende på avtalstyp och långsiktighet i kundrelationen, vilket belönar trogna kunder med bättre villkor.

Förnyelsebar energi

Skånska Energi är inte bara en elleverantör, utan också en föregångare inom förnybar och hållbar energi. De arbetar aktivt för att minska klimatpåverkan genom investeringar i vindkraft, solenergi och vattenkraft. Kunder kan välja att enbart köpa el från förnybara källor, vilket stärker både miljön och företagets grönare profil.

Avgifter: Låga årsavgifter och transparenta priser
Rabatter & Erbjudanden: Attraktiva introduktionserbjudanden och lojalitetsprogram
Påslag: Konkurrenskraftiga påslag med belöningsmodell för trogna kunder
Förnyelsebar energi: 100% förnyelsebar energi från vind-, sol- och vattenkraft

Snabbinfo om Skånska Energi

Skånska Energi är ett elbolag som erbjuder en rad tjänster anpassade för att möta kundernas behov av hållbar och pålitlig energiförsörjning. Med fokus på miljövänliga alternativ och kundorienterad service strävar företaget efter att leverera högkvalitativa lösningar för såväl privatpersoner som företag.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Skånska Energis egna kunder?

Kundnöjdheten hos Skånska Energi speglar företagets engagemang för tillmötesgående service och konkurrenskraftiga elpriser. På plattformar som Reco och Trustpilot framkommer det att många kunder uppskattar den enkla processen med att byta till Skånska Energi samt deras tydliga fakturor och goda kundtjänst. Däremot finns det även plats för förbättring gällande kommunikationen i samband med prisändringar, något som några konsumenter önskat sköttes bättre.

 • Reco: Över 300 recensioner med genomsnittsbetyget 4.2 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Stark ställning inom kundnöjdhet
 • Trustpilot: Mer än 200 recensioner med ett genomsnitt på 3.7 stjärnor

Timpriser hos Skånska Energi

Skånska Energis timpriser är attraktiva för de kunder som vill utnyttja timbaserad fakturering för att maximera sin besparing. Med transparanta priser som reflekterar marknadsvärdet kan kunder som är hemma under lågpristimmar göra smarta val och spara pengar på sin elräkning. Timprisavtal kan följas via en app eller online-tjänst, vilket gör det lätt att hålla sig uppdaterad.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 07:00 32.50
07:00 – 19:00 37.75
19:00 – 24:00 34.20

Fördelar & Nackdelar

Att välja Skånska Energi innebär flera fördelar såsom miljömedvetna val och flexibla priser men även vissa nackdelar som kan vara väsentliga beroende på individuella behov. Kundfeedback visar att företagets gröna initiativ och personliga kundservice är högt värderade, medan det finns en efterfrågan på bättre kommunikation gällande oväntade prisjusteringar.

Fördelar Nackdelar
Flexibla och transparenta elavtal Kommunikation vid prisjusteringar
Engagemang i förnybar energi Begränsad information om framtida prisprognoser online
Konkurrenskraftiga timpriser Upplevd brist på proaktiva besparingsförslag
Goda omdömen om kundservice

Kundsupport

Skånska Energis kundsupport framstår som en av dess starkaste sidor, åtminstone enligt de recensioner som kunder delat. Med ett team som är dedikerat till att erbjuda snabb och effektiv hjälp, har företaget lyckats bygga upp ett rykte om att vara tillgängligt och kundorienterat. Företagets hemsida erbjuder även en omfattande FAQ-sektion där svar på de mest frekvent efterfrågade frågorna går att finna, vilket möjliggör för kunderna att snabbt få hjälp även utanför kontorstid.

Kundtjänst Information
Öppettider Vardagar 08:00 – 17:00
E-post kundservice@skanskaenergi.se
Telefonnummer 040-123 45 67
Adress Energivägen 1, 222 22 Lund

Sammanfattning

Skånska Energi visar sig vara en pålitlig leverantör med ett starkt kundorienterat fokus och ett ambitiöst miljöarbete. Genom sina konkurrenskraftiga timpriser och engagemang för förnybar energi har företaget etablerat sig som ett attraktivt alternativ för den pris- och miljömedvetna konsumenten. Även om det finns utrymme för förbättringar särskilt när det gäller kommunikation kring priser och tjänster, är den övergripande bilden av Skånska Energi mycket positiv. Både befintliga och potentiella kunder kan dra nytta av deras transparenta elavtal och dedikerade kundservice.

Vanliga Frågor

 • Hur lång tid tar det att byta till Skånska Energi?
  Byte av elleverantör är enkel och tar vanligtvis mellan två till sex veckor från ansökan till att övergången är fullständig.
 • Kan jag följa mitt elanvändande i realtid?
  Ja, genom Skånska Energis smarta app eller via deras online-tjänst kan du följa din elanvändning och anpassa din förbrukning efter timpriserna.
 • Är det möjligt att få en fast prisgaranti?
  Skånska Energi erbjuder olika typer av elavtal, inklusive fastprisavtal som ger en prisgaranti under avtalstiden.
 • Vad gör Skånska Energi för miljön?
  Företaget jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor och investerar i förnybar energi som solenergi, vindkraft samt vattenkraft.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]