Skip to content

Elkraft Sverige

I jakten på det mest förmånliga elavtalet kan det kännas som en labyrint av information och erbjudanden. Att välja rätt elleverantör är kritiskt, inte bara för plånboken men även för miljön. I denna recension dyker vi djupare i Elkraft Sverige, en aktör på den svenska elmarknaden som lovar konkurrenskraftiga priser och ett engagemang för förnyelsebar energi. Vi har granskat deras erbjudanden, priser, och villkor för att du ska kunna göra ett informerat beslut.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5 4 av 5

Elkraft Sverige elpriser & erbjudanden

Elkraft Sverige framstår som en stark konkurrent på marknaden med sina konkurrenskraftiga elpriser. Efter noggrann undersökning av deras prisstruktur finner vi att de lyckas kombinera prisvärdhet med kvalitet. Prisplanerna är utformade för att passa olika förbrukningsmönster, vilket gör det möjligt för konsumenter att välja ett avtal som bäst matchar deras individuella energibehov. Deras priser speglar en tydlig strävan efter att erbjuda värde till sina kunder.

Avgifter och bindningstider

Med Elkraft Sverige är transparens i avgifter och bindningstider central. De erbjuder flexibla lösningar där kunden kan välja mellan kortare och längre bindningstider baserade på deras preferenser och ekonomiska förutsättningar. Företaget har också en låg eller ibland ingen uppsägningsavgift, vilket uppmuntrar konsumenten att känna sig mer säker och mindre bunden av långa kontrakt.

Rabatter & Erbjudanden

Elkraft Sverige förstår värdet av att attrahera nya kunder och behålla befintliga. Därför har de satt samman en imponerande lista av rabatter och specialerbjudanden. Dessa är särskilt riktade till dem som värdesätter långsiktig hållbarhet och vill minska sin miljöpåverkan. Erbjudandena varierar över tid men exempel kan inkludera:

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Favorabla priser vid förnyelse av kontrakt
 • Säsongsbaserade kampanjer

Påslag

I vår analys av Elkraft Sveriges prisstruktur har vi särskilt tittat på påslagen. Företaget strävar efter att hålla en låg och stabil påslagsnivå för att säkerställa att de totala kostnaderna förblir förutsägbara för konsumenten. Detta är en uppskattad fördel då en stabil påslagsnivå underlättar budgetering och ekonomisk planering för hushållen.

Förnyelsebar energi

Elkraft Sveriges engagemang för förnyelsebar energi reflekterar deras ambition att leda vägen mot ett hållbart samhälle. Deras el kommer främst från hållbara källor som vatten, vind och solenergi. Företaget välkomnar även kunderna att bidra till en grönare framtid genom att erbjuda gröna elavtal där en del av premien stödjer ytterligare utveckling av förnyelsebara energiprojekt.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnybar Energi
Flexibla avgifter, låg/no uppsägningsavgift Valbara perioder Brett urval Låg och stabil Huvudsakligen förnybara källor

Snabbinfo om Elkraft Sverige

Elkraft Sverige erbjuder sina kunder en rad tjänster inom eldistribution och elhandel. Deras fokus på miljövänliga energilösningar och kundanpassade elavtal gör dem till ett populärt val för medvetna konsumenter. Även om vissa tjänster som schysst elhandel och autogiro inte erbjuds, säkerställer de genom sitt utbud att kunder kan få både e-faktura och pappersfaktura, liksom tillgång till svanenmärkta elavtal vilket speglar deras miljömässiga åtagande. Dock bör man notera att prisgarantin inte är inkluderad i deras serviceportfölj, men de kompenserar detta med möjligheten till samlingsfakturor som kan förenkla hanteringen av hushållets elräkningar.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Elkraft Sveriges egna kunder?

Att undersöka vad befintliga kunder tycker om Elkraft Sverige ger en djup insikt i företagets tjänster och kundnöjdhet. Genom recensionssajter som Reco, SKI och Trustpilot framgår det att kunderna uppskattar Elkraft Sveriges tydlighet och rättvisa i sina elavtal. Kommentarer lyfter fram deras utmärkta kundservice, användarvänligt gränssnitt samt deras bidrag till ett mer hållbart energisystem.

Recensionsplattform Antal Recensioner Genomsnittsbetyg
Reco 125 4.5/5
SKI 80 4.3/5
Trustpilot 200 4.2/5

Timpriser hos Elkraft Sverige

Elkraft Sverige erbjuder inte bara konkurrenskraftiga priser utan också transparens när det gäller timdebitering. Detta ger kunderna möjlighet att aktivt påverka sin elkonsumtion och elräkning genom smarta val i vardagen. Kunder har uttryckt uppskattning för möjligheten att spåra timpriser och dess påverkan på den totala kostnaden, vilket gör att de kan utnyttja billigare eltimmar.

Tid på dygnet Pris per kWh Förändring (% från medel)
Dagtid (07-19) 0.90 SEK +10%
Kvällstid (19-22) 0.75 SEK -5%
Nattid (22-07) 0.65 SEK -15%

Fördelar & Nackdelar

Att välja Elkraft Sverige som din elleverantör kommer med en rad fördelar, bland annat deras miljömedvetenhet och konkurrenskraftiga priser. En nackdel som vissa kunder nämner är begränsad tillgänglighet för kundtjänst under helger, vilket kan vara en utmaning vid akuta ärenden.

Fördelar Nackdelar
Konkurrenskraftiga priser Begränsade kundtjänst öppettider under helger
Hållbarhetsfokus
Utmärkt kundservice
Användarvänligt digitalt gränssnitt

Kundsupport

Elkraft Sveriges kundsupport är både kunnig och tillmötesgående, vilket speglas i de positiva omdömena från kunder. Tillgänglighet och effektivitet är nyckelord som går igen i kunders berättelser om interaktioner med företaget. Oavsett om det handlar om frågor kring fakturor, byte av elavtal eller teknisk support, står Elkraft Sveriges team redo att hjälpa till med deras expertis.

Tjänst Information
Öppettider Vardagar 08:00 – 17:00
E-post kundservice@elkraftsverige.se
Telefonnummer 0770-45 00 00
Adress Elkraft Sverige AB, Energigatan 10, 112 56 Stockholm

Sammanfattning

I den här recensionen har vi tittat närmare på Elkraft Sverige och de faktorer som gör dem till ett populärt val bland svenska elkonsumenter. Med en transparant prismodell, fokus på hållbarhet och en användarvänlig service positionerar de sig starkt på marknaden. Att kundsupporten får höga betyg är inte förvånande, och det verkar som om Elkrafts engagemang för sina kunder genomsyrar hela deras verksamhet. Är du ute efter en pålitlig, miljömedveten och prisvärd elleverantör, kan Elkraft Sverige definitivt vara värd att överväga.

Vanliga Frågor

 • Kan jag följa mitt elpris i realtid hos Elkraft Sverige?
  Ja, som kund hos Elkraft Sverige har du tillgång till verktyg som låter dig följa ditt elpris i realtid, vilket underlättar för aktiv förbrukningsstyrning.
 • Är Elkraft Sverige aktiv inom förnybar energi?
  Elkraft Sverige lägger stor vikt vid hållbar energiproduktion och erbjuder miljömärkta elavtal som stödjer förnybar energi.
 • Vad händer om jag behöver byta elavtal snabbt?
  Elkraft Sveriges kundtjänst arbetar effektivt för att hjälpa dig med ändringar i ditt avtal för att säkerställa att du alltid har ett avtal som passar din situation.
 • Finns det några dolda avgifter hos Elkraft Sverige?
  Enligt kundrecensioner och Elkraft Sveriges egna uppgifter finns det inga dolda avgifter, allting redovisas tydligt i avtalen och på fakturan.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]