Skip to content

Kalmar Energi

I takt med att allt fler svenskar nu söker hållbara och ekonomiska alternativ inom elkonsumtion, har elektricitetsbolag som Kalmar Energi hamnat i strålkastarljuset. Det är inte bara en fråga om att ljuset faktiskt tänds när vi trycker på strömbrytaren, utan även vad det kostar oss och vilken påverkan det har på vår miljö. I denna granskning djupdyker vi i Kalmars Energi’s diverse erbjudanden, vad deras påslag ligger på, de avgifter och bindningstider som kan tillkomma, deras satsning på förnyelsebar och gröna elalternativ samt hur deras prissättning står sig mot konkurrenterna.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

Kalmar Energi elpriser & erbjudanden

Kalmar Energi står ut med sina konkurrenskraftiga elpriser som tillfredsställer en varierande kundkrets. De erbjuder flexibla prisplaner anpassade efter konsumentens förbrukningsmönster, vilket möjliggör kostnadseffektivitet för såväl den lilla hushållen som de stora företagen. Deras transparenta prissättning kompletteras av detaljerade förklaringar, som gör det lätt för kunder att förstå exakt vad de betalar för.

Avgifter och bindningstider

Kalmar Energi värdesätter öppenhet i sina avtalsvillkor och erbjuder en avgiftsstruktur som är enkel att förstå. De har korta bindningstider, vilket ger kunderna flexibilitet att ändra eller avsluta sitt avtal utan drastiska ekonomiska konsekvenser. En översikt av dessa villkor kan hjälpa till att minimera oväntade kostnader och göra elavtalet mer anpassningsbart.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka nya kunder och behålla befintliga erbjuder Kalmar Energi periodiska rabatter och kampanjer. Dessa erbjudanden kan inkludera allt från välkomstrabatter till “grönt el”-initiativ där en del av kostnaden subventioneras om kunden väljer ett förnyelsebart elavtal.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Förnybar energi-bonus
 • Lojalitetsrabatter till långvariga kunder

Påslag

Kalmar Energis påslag hålls på en konkurrensmässig nivå, med syfte att säkerställa att kunder får ett rättvist pris. Genom att begränsa storleken på påslaget håller de kostnaderna nere för slutanvändaren och bidrar till genomskinlighet i prissättningen.

Förnyelsebar energi

Kalmar Energi är engagerade i övergången till mer hållbar energiproduktion och erbjuder därför avtalsalternativ som stöder förnyelsebar energi. Genom att välja dessa alternativ kan en kund aktivt bidra till en minskad miljöpåverkan samtidigt som man får en stabil och pålitlig energikälla.

Avgiftstyp Detaljer
Bindningstid Korta bindningstider för maximal flexibilitet
Rabatter Varierande rabatter baserat på kundlojalitet och val av avtal
Påslag Konkurrensmässiga nivåer för att hålla nere kundkostnader
Förnyelsebar energi Avtal med fokus på grön, hållbar energi

Snabbinfo om Kalmar Energi

Kalmar Energi är en pålitlig leverantör av elektricitet som erbjuder ett brett utbud av tjänster för att möta kundernas olika behov. Med ett fokus på hållbarhet och miljövänliga lösningar, strävar Kalmar Energi efter att vara en ledande aktör inom energibranschen. Deras engagemang för kundservice och deras ansträngningar för att tillhandahålla smidiga betalningsmetoder är tydliga i de tjänster de erbjuder och de initiativ de genomför.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Kalmar Energis egna kunder?

Kalmar Energis kundomdömen speglar ett företag som ständigt strävar efter att förbättra sin service och kundnöjdhet. Med höga poäng på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot blir det tydligt att kunder värdesätter deras transparenta prisstruktur och engagemang för miljön. Personlig kundservice och snabba svarstider nämns ofta som avgörande faktorer för den positiva kundupplevelsen.

 • Reco: Över 500 recensioner med genomsnittsbetyg 4 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Topprankade inom kundnöjdhet
 • Trustpilot: Högt betyg med mer än 70% av omdömena i kategorin “Utmärkt”

Timpriser hos Kalmar Energi

Prismodellen för timpriser hos Kalmar Energi är designad för att ge kunderna möjlighet att dra nytta av elmarknadens svängningar. Genom deras realtidspriser kan konsumenterna optimera sin energiförbrukning utifrån prisförändringarna under dygnets olika timmar. Detta kan resultera i lägre elräkningar för den medvetna konsumenten som anpassar sig efter marknadsläget.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:00 Billigare timpriser för nattförbrukare
06:01 – 22:00 Standardpriser genom dagen
22:01 – 23:59 Möjlighet till reducerade priser

Fördelar & Nackdelar

Att välja Kalmar Energi kommer med flera fördelar, som en förstklassig kundservice och miljövänliga elalternativ. Dock kan vissa kunder uppleva utmaningar med att förstå rörliga prisplaner, vilket kräver att man håller sig uppdaterad med aktuella elpriser.

Fördelar Nackdelar
Transparenta priser Behov av aktiv förvaltning vid rörligt pris
Ekologiska elalternativ Prisförändringar kan vara svåra att förutspå
Premium kundservice Kan upplevas som dyrare än fastprisavtal under lågprisperioder
Korta bindningstider Limited erbjudanden jämfört med vissa konkurrenter

Kundsupport

Kalmar Energis kundsupport är känd för sin tillgänglighet och expertis. Kundtjänstteamet består av erfarna rådgivare som är dedikerade till att lösa eventuella frågor och problem effektivt. Teamets fokus på kundnöjdhet och snabba svarstider har genererat omfattande beröm bland användarna. Oavsett om det gäller frågeställningar kring fakturor, teknisk support eller rådgivning kring energiförbrukning, står Kalmar Energis kundservice redo att hjälpa till.

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00-17:00
E-postadress kundservice@kalmar-energi.se
Telefonnummer 0480-45 77 00
Adress Kalmar Energi AB, Box 884, 391 28 Kalmar

Sammanfattning

Sammanfattningsvis utmärker sig Kalmar Energi som en pålitlig och ansvarsfull elleverantör med starkt fokus på kundtillfredsställelse och miljövänliga lösningar. Företagets produkter och tjänster är väl genomtänkta, och de erbjuder konkurrenskraftiga priser som reflekterar deras åtagande att vara transparenta mot sina kunder. Genom en stark lokal närvaro i kombination med innovativa energilösningar är Kalmar Energi ett utmärkt val för den som söker en förtroendeingivande partner inom elbranschen.

Vanliga Frågor

Att informera sig innan man tecknar ett elavtal är viktigt. Här nedan finner du några av de vanligaste frågorna som Kalmar Energis potentiella och nuvarande kunder ofta ställer.

 • Vad skiljer Kalmar Energi från andra elbolag?
 • Hur enkelt är det att byta till Kalmar Energi?
 • Vilka typer av elavtal erbjuds, och vilket passar mig bäst?
 • Hur påverkar jag min förbrukning och mina elkostnader?
 • Vilka miljöåtgärder tar Kalmar Energi för en hållbar utveckling?

För mer detaljerade svar och ytterligare frågor är Kalmar Energis kundsupport bara ett samtal eller ett e-postmeddelande bort.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]