Skip to content

Södra El

Att välja rätt elavtal kan vara en djungel. Med en myriad av leverantörer och avtalstyper på marknaden, är det viktigt att ställa de rätta frågorna och få klarhet i vilka faktorer som är mest betydelsefulla. Södra El har seglat upp som en aktör att räkna med, och när det gäller elavtal är detaljerna avgörande. I vår genomgång tar vi en närmare titt på vad Södra El erbjuder sina kunder och hur deras tjänster står sig i jämförelse med branschens standard.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

Södra El elpriser & erbjudanden

När det kommer till elpriser erbjuder Södra El konkurrenskraftiga prisplaner som samspelar väl med kundens behov. Prissättningen är transparent med en kombination av fasta och rörliga priser, vilket möjliggör en skräddarsydd lösning för varje hushåll. En detaljerad genomgång av deras prisstruktur visar att de anstränger sig för att hålla priserna i schack, även i tider av marknadsvolatilitet.

Avgifter och bindningstider

En av de mest attraktiva aspekterna av Södra El är frånvaron av dolda avgifter och rimliga bindningstider. Stor vikt läggs vid att ge kunderna friheten att välja och byta sina avtal utan onödiga komplikationer. Deras genomskinliga policy stärker kundtilliten och underlättar beslutsprocessen för långsiktiga partnerskap.

Rabatter & Erbjudanden

Södra El kännetecknas av sina lockande rabatter och erbjudanden som syftar till att belöna lojala kunder samt locka till sig nya. Elbolaget har regelbundet kampanjer som kan innefatta allt från prissänkningar till välkomstbonusar för nya abonnenter.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalty-program med årliga bonusar
 • Tidsbegränsade erbjudanden med sänkt påslag

Påslag

Påslagen hos Södra El är konkurrenskraftiga och anpassade efter marknaden. Deras transparenta hantering och kommunikation om påslag hjälper kunderna att förstå hur dessa påverkar totalkostnaden för elen. Företagets målsättning är att alltid erbjuda ett marknadsmässigt påslag som balanserar mellan kostnadseffektivitet och kvalitativ service.

Förnyelsebar energi

Miljöhänsyn och hållbarhet är centrala delar i Södra Els företagsfilosofi. De fokuserar starkt på att främja förnyelsebar energi och erbjuder därför olika gröna elavtal. Genom dessa initiativ uppmanar de kunder till att göra miljömedvetna val, vilket speglar sig i deras växande utbud av förnyelsebara och gröna energialternativ.

Egenskap Detaljer
Avgifter Inga dolda avgifter, rimliga bindningstider
Rabatter Välkomstrabatter, lojalitetsbonusar, temporära kampanjer
Påslag Konkurrenskraftigt och transparent
Förnyelsebar energi Stort utbud av gröna och förnyelsebara avtal

Södra El – Din Lokala Elleverantör

Södra El erbjuder hållbara och kundanpassade energilösningar som möter dagens krav på miljövänlig och effektiv elförsörjning. Våra produkter och tjänster är utformade för att göra din vardag enklare samtidigt som vi arbetar mot en grönare framtid.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Anpassade Energitjänster för Varje Kunden

Hos Södra El får du tillgång till personlig service och elavtal skräddarsydda för din situation, vare sig det gäller privatboende eller företagsverksamhet. Vi står bakom en transparent och rättvis elmarknad, och vårt mål är att all vår energi ska komma från förnybara källor. Även om vi ännu inte kan erbjuda schysst elhandel och prisgaranti, jobbar vi kontinuerligt med att förbättra våra tjänster och erbjudanden.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Digitala och Miljövänliga Alternativ

E-faktura och samlingsfaktura är två av de smarta digitala lösningarna vi erbjuder för att förenkla administrativa processer och minska pappersanvändningen. Vi hjälper dig att ta steg mot en mer hållbar framtid genom att erbjuda svanenmärkta elavtal som säkerställer att din energiförbrukning har en minskad påverkan på miljön.

Tillgång till Traditionella Betalningsmetoder

För de som föredrar traditionella metoder finns pappersfaktura fortfarande som ett alternativ. Vi förstår vikten av flexibilitet i betalningslösningar och strävar efter att möta alla våra kunders behov.

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Södra Els egna kunder?

Kundomdömena avspeglar Södra Els ansträngningar för god kundservice och konkurrenskraftiga priser. På plattformar som Reco, SKI och Trustpilot framträder en bild av nöjda konsumenter som uppskattar företagets transparenta prissättning och engagemang för förnyelsebar energi. Flera recensioner lyfter fram deras snabba och hjälpsamma kundtjänst, vilket är en viktig aspekt i konsumenternas tillfredsställelse.

 • Reco: 4.5 av 5 stjärnor (baserat på 150 recensioner)
 • SKI: 75 poäng av 100 möjliga (total av 300 kundomdömen)
 • Trustpilot: 4 av 5 stjärnor (med över 200 recensioner)

Timpriser hos Södra El

Timpriserna hos Södra El anpassas löpande efter elmarknadens fluktuationer, och de strävar efter att erbjuda transparenta och rättvisa priser till sina kunder. Med öppenhet kring prisstrukturen kan kunderna lättare förstå och planera sin energiförbrukning utifrån kostnad. Ett smart system på deras onlineplattform låter dessutom kunderna spåra priset i realtid.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Morgon (06-10) 80
Dagtid (11-17) 75
Kväll (18-22) 78
Natt (23-05) 65

Fördelar & Nackdelar

Att välja Södra El som din elleverantör kommer med både fördelar och nackdelar. Bland fördelarna märks de flexibla prisplanerna och deras fokus på förnyelsebar energi, vilket attraherar miljömedvetna kunder. Nackdelar kan inkludera en marknadsprisberoende modell, som kan vara en utmaning för de som söker ett mer förutsägbart elpris över tid.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Prisberoende av volatila marknadskrafter
Utmärkt kundservice Bindningstider kan finnas
Förnyelsebara energialternativ Limited time offers can add complexity
Inga dolda avgifter Behov av kontinuerlig prisövervakning

Kundsupport

När det handlar om kundsupport, står Södra El ut med sin dedikerade och välutbildade personal. Företaget har byggt upp ett rykte om att vara snabbt tillgängliga och lyhörda för kundens önskemål och problem. Detta förklarar de höga betygen i kundomdömen. Kundsupportteamet är tränade att inte bara lösa frågor effektivt utan också att ge personlig service, vilket ger kunden en känsla av trygghet och uppskattas högt.

Service Detaljer
Öppettider Vardagar: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@sodrael.se
Telefonnummer 010-330 00 00
Adress Södra El AB, Energivägen 10, 112 60 Stockholm

Sammanfattning

Södra El framstår som ett starkt alternativ för svenska elkunder, särskilt för de som söker miljövänliga energilösningar och transparent prissättning. Deras engagemang för förnybar energi, kombinerat med en förstklassig kundservice, gör dem till ett pålitligt val i en konkurrensutsatt marknad. När man jämför elavtal bör potentiella kunder överväga både de flexibla prisalternativen och behovet av att vara aktiv i övervakningen av marknadspriserna. Att välja Södra El innebär ett medvetet steg mot en hållbarare energikonsumtion med personlig kundservice vid din sida.

Vanliga Frågor

 • Hur snabbt kan Södra El hantera ett kundtjänstårenden?
 • Kundtjänsten hos Södra El strävar efter att besvara alla förfrågningar inom 24 timmar under vardagar.

 • Vilken typ av förnybar energi erbjuder Södra El?
 • Södra El fokuserar på att leverera energi från förnybara källor som vindkraft, solenergi och vattenkraft.

 • Finns det några bindningstider eller dolda avgifter med Södra Els avtal?
 • Medan vissa avtal kan inkludera bindningstider, uppvisar Södra El sig som transparenta med sina villkor och har inga dolda avgifter.

 • Kan jag följa mitt elpris i realtid med Södra El?
 • Södra El erbjuder via sin onlineplattform möjligheten för kunderna att följa sitt timpris i realtid, vilket underlättar aktiv energiförvaltning.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]