Skip to content

Motala Energi

När det kommer till att välja rätt elleverantör är kunskap och transparens nyckeln till ett klokt beslut. Motala Energi har etablerat sig som en pålitlig leverantör på den svenska marknaden, känt för dess engagemang för förnyelsebar energi och konkurrenskraftiga priser. I denna genomgång ska vi noggrant granska vad Motala Energi har att erbjuda när det gäller deras avtal, prissättning och miljöpåverkan. Vi har sammanställt en detaljerad bedömning som tar hänsyn till olika aspekter av företagets service för att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig som kund.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 4 av 5 5 av 5 5 av 5 4 av 5

Motala Energi elpriser & erbjudanden

Motala Energi är kända för sina konkurrenskraftiga elpriser och transparenta prissättning. Kunderna kan välja mellan olika prisplaner som fast, rörligt eller mixat pris där varje plan är utformad för att passa olika förbrukningsmönster och budgetar. Deras priser speglar företagets ambition att alltid erbjuda värde samtidigt som de stöder miljön genom att fokusera på förnybar energi.

Avgifter och bindningstider

Motala Energi strävar efter att göra elavgifter så enkla och förutsägbara som möjligt. Bindningstiderna är flexibla, och det finns ofta möjligheter för kunderna att välja avtal utan långsiktiga bindningar. Genom detta kan kunderna enkelt byta eller anpassa sitt nuvarande elavtal efter personliga behov och förändrade marknadsvillkor.

Rabatter & Erbjudanden

Att locka nya kunder och behålla de befintliga är viktigt för Motala Energi, och därför presenterar de regelbundet lockande rabatter och erbjudanden. Dessa kan inkludera välkomstrabatter, årsbonusar eller säsongsrelaterade kampanjer som kan reducera den totala energikostnaden för konsumenterna.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Årlig bonus baserad på förbrukning
 • Säsongsrabatter som sommarkampanjer

Påslag

Påslaget i elpriset hos Motala Energi hålls transparent och till en minimumnivå. Detta säkerställer att kunderna kan dra nytta av låga avgifter samtidigt som bolaget kan täcka sina omkostnader. Påslagens storlek beror på val av prisplan samt marknadssituationen, men Motala Energi arbetar aktivt med att hålla dessa på en konkurrenskraftig nivå.

Förnyelsebar energi

Motala Energis satsning på förnyelsebar energi kommer inte bara miljön till gagn utan även kundernas ekonomi, eftersom investeringar i hållbar energi ofta leder till stabilare och mer förutsägbara elpriser över tid. El som levereras av Motala Energi kommer främst från förnyelsebara källor såsom vind-, sol- och vattenkraft vilket gör det till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna konsumenter.

Erbjudande Typ Detaljer
Välkomsterbjudande Rabatterade priser i upp till 6 månader
Årlig Bonus Bonus baserad på total årsförbrukning av el
Säsongsrabatt Specialpriser under utvalda perioder
Påslagsinformation Konkurrenskraftigt påslag per kWh
Förnyelsebar el 100% förnyelsebara energikällor

Snabbinfo om Motala Energi

Motala Energi är ditt lokala elhandelsföretag med ett starkt kundfokus. Vi strävar efter att tillhandahålla pålitliga och hållbara energitjänster till hushåll och företag, alltid med miljön i åtanke. Åtnjut fördelar såsom enkel e-fakturering, svanenmärkta elavtal och bekvämligheten av en samlingsfaktura för alla dina energibehov. Vi tror på transparens och kundnöjdhet utan att locka med falska prisgarantier eller bindningstider.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Motala Energis egna kunder?

Att granska kundomdömen ger en insikt i hur ett företag faktiskt presterar och Motala Energi är inget undantag. Kundrecensionerna på Reco, SKI och Trustpilot ger överlag ett positivt intryck där många framhäver bolagets kundservice och enkla avtalsstruktur. Det är tydligt att kunden står i centrum hos Motala Energi vilket speglas i kundernas upplevelser av personligt bemötande och en lyhörd support.

Plattform Antal Recensioner Genomsnittligt Betyg
Reco 450 4.5/5
SKI Data ej tillgänglig Data ej tillgänglig
Trustpilot 1,200 4/5

Timpriser hos Motala Energi

Motala Energi har som mål att alltid vara transparenta med sina prissättningar och erbjuder därför attraktiva timpriser som gör det möjligt för kunderna att anpassa sin energiförbrukning efter prisvärdaste tiden på dygnet. Dessa prisalternativ kan hjälpa hushåll och företag att sänka sina kostnader genom att strategiskt välja när de använder mest energi.

Tid på Dygnet Pris per kWh
Dagtid (07:00-19:00) 1.50 SEK
Kväll/Natt (19:00-07:00) 0.90 SEK
Helger 0.85 SEK

Fördelar & Nackdelar

Motala Energi har både fördelar och nackdelar som speglar företagets helhetsprofil. Ett av de starkaste korten är deras engagemang för förnybar energi och deras kundorienterade service. Dock, som med de flesta företag, finns det även utrymme för förbättringar inom vissa områden såsom en breddning av tjänsteutbudet.

Fördelar Nackdelar
Kundfokuserad service Begränsat tjänsteutbud jämfört med större aktörer
Transparent prissättning Varierande kundupplevelser
Förnyelsebar energi Behov av ytterligare digitala tjänster
Låga timpriser Kan uppfattas som komplext att optimera egen förbrukning

Kundsupport

En grundpelare i Motala Energis verksamhet är deras kundsupport, som ofta får beröm för sin tillgänglighet och effektivitet. Företagets supportteam jobbar hårt för att erbjuda snabba och pålitliga svar på alla typer av frågor. Detta omfattar alltifrån fakturafrågor till tekniska bekymmer gällande elanslutningar. Motala Energi anstränger sig för att göra sitt supportsystem så användarvänligt som möjligt med flera olika kontaktvägar, beroende på kundens behov och önskemål.

Tjänst Information
Öppettider Måndag-Fredag: 8:00-17:00
E-post kundservice@motalaenergi.se
Telefonnummer 0141-22 50 00
Adress Kundservice, Motala Energi AB, Box 1024, 591 29 Motala

Sammanfattning

Sammanfattningsvis står Motala Energi ut som en elhandelsaktör med stark kundorientering och ett tydligt fokus på förnybar energi. De erbjuder konkurrenskraftiga priser, särskilt genom sina dynamiska timpriser, vilket uppmuntrar en smartare energiförbrukning. Fastän deras tjänsteutbud ännu inte är lika omfattande som de större aktörernas, kompenseras detta väl med personlig och snabb kundsupport. Det är denna mix av miljömedvetenhet och kundnära beteende som gör att många väljer att stanna kvar hos Motala Energi.

Vanliga Frågor

 • Vilka betalningssätt accepteras av Motala Energi?
  Motala Energi accepterar flertalet betalningsmetoder, inklusive e-faktura, autogiro och banköverföring.
 • Hur kan jag följa min energiförbrukning?
  Kunder kan enkelt följa och optimera sin förbrukning via Motala Energis onlineplattform och mobilapp.
 • Är Motala Energi elcertifierade?
  Ja, Motala Energi är elcertifierade och engagerar sig i att leverera grön energi från förnybara källor.
 • Kan jag ändra mitt elavtal till ett med fast pris?
  Absolut, för de som föredrar förutsägbarheten i ett fast pris kan enkelt ändra sitt avtal genom att kontakta kundservice.
 • Får jag hjälp om det uppstår ett strömavbrott?
  Vid strömavbrott arbetar Motala Energi tätt med nätägare för att snabbt åtgärda problemen och information ges löpande till berörda kunder.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]