Skip to content

Alingsås Energi

När det kommer till att välja rätt elleverantör är det många faktorer som spelar in. Kostnad, avtal och hållbarhet är bara några av de kriterier som svenska hushåll väger in i sitt beslut. Alingsås Energi, med sin långa historia av att förse kunder med pålitlig energi, erbjuder en spännande mix av tradition och innovation inom elmarknaden. I denna recension djupdyker vi i detaljerna för att ge dig en tydlig översikt över vad just Alingsås Energi har att erbjuda. Låt oss ta en närmare titt på hur de står sig inom olika områden av elhandelstjänster, från pris till miljövänlighet.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.2 3.5 3.8 4.6 4.0

Alingsås Energi elpriser & erbjudanden

Alingsås Energi är känt för sina konkurrenskraftiga elpriser och transparenta avtalsstrukturer. Bolaget erbjuder olika former av priser, såsom rörligt, fast och mixat där man kan kombinera båda för att optimera sin kostnad. När det gäller rörliga priser följer dessa marknadsutvecklingen, medan fasta priser ger en tryggare och mer förutsägbar ekonomi över tid.

Avgifter och bindningstider

Med Alingsås Energi kan kunderna ofta välja mellan avtal utan bindningstid eller avtal med fasta perioder från ett upp till flera år. I regel är kortare bindningstider associerade med något högre priser, vilket avspeglar den ökade flexibiliteten. Start- eller administrationsavgifter är låga för att hålla instegströskeln tillgänglig för alla kundsegment.

Rabatter & Erbjudanden

Alingsås Energi motiverar ofta nya och befintliga kunder genom intressanta rabatter och kampanjer. Exempelvis kan det handla om en inledande rabatt på de första månaderna eller en sänkt månadsavgift vid val av längre avtalsbindning.

 • Välkomstrabatt på första fakturan
 • Månadsavgiftsrabatt vid längre bindningstid
 • Lojalitetsbonus för långtidskunder

Påslag

Påslaget hos Alingsås Energi är transparent och täcker bolagets omkostnader samt marginal. Det är viktigt att förstå att även med konkurrenskraftiga påslag kan de totala elpriserna variera beroende på marknadens utveckling och eventuella konjunktursvängningar.

Förnyelsebar energi

Alingsås Energi har ett starkt fokus på hållbarhet och erbjuder 100% förnyelsebar energi. De har investeringar i vatten- och vindkraft vilket gör det möjligt för kunden att göra ett miljövänligt val och bidra till en hållbar framtid.

Avgifter Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar energi
Låga start- och administrationsavgifter Inledande rabatter, lojalitetsbonusar Transparant och anpassad efter marknaden 100% investering i hållbara energikällor

Snabbinfo om Alingsås Energi

Alingsås Energi är en pålitlig leverantör av el och energitjänster med fokus på lokal produktion och hållbar utveckling. De strävar efter att erbjuda sina kunder miljövänliga elalternativ och effektiva lösningar för elhantering. Med ett engagemang för personlig service och enkel fakturahantering, har Alingsås Energi en tydlig profil som en ansvarsfull aktör på marknaden.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Alingsås Energis egna kunder?

Kundomdömen är ett viktigt verktyg för att bedöma ett företags pålitlighet och servicekvalitet. Alingsås Energi har generellt sett bra recensioner på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kunder uppskattar speciellt deras engagemang för förnyelsebar energi och personliga kundservice. Flera nämner även hur smidigt det är att hantera sina ärenden via bolagets digitala lösningar.

 • Trustpilot-betyg: 4,5 av 5 stjärnor (baserat på 350+ recensioner)
 • SKI-index: 72/100 (baserat på 1000+ kundintervjuer)
 • Reco-score: 4 av 5 (baserat på 500+ omdömen)

Timpriser hos Alingsås Energi

Timpriset för el varierar och är en dynamisk del av Alingsås Energis erbjudande baserat på den rörliga prisstrukturen. Detta innebär att priset varierar timme för timme, och ger kunder som är aktiva med sin förbrukning en möjlighet att spara pengar. Priset bestäms av många faktorer, inklusive väderförhållanden, säsong och marknadsförhållanden.

Tidpunkt Timpris (öre/kWh)
Dagtid (07:00 – 19:00) Varierande
Nattid (19:01 – 06:59) Varierande

Fördelar & Nackdelar

Att välja rätt elleverantör kan vara avgörande för både plånbok och miljö. Alingsås Energi levererar konkurrenskraftiga priser och grön energi, men som alla bolag finns det både för- och nackdelar att överväga. Bland fördelarna märks deras satsning på hållbarhet och transparenta avtal. Nackdelar kan handla om att en variabel prisstruktur kan vara utmanande för de som föredrar en mer förutsägbar kostnad.

Fördelar Nackdelar
Grön energi från förnybara källor Prissvängningar med rörligt elpris
Flexibla avtalsformer utan lång bindningstid Kan uppfattas som komplext med flera avtalsalternativ
Personlig kundtjänst och enkel onlinehantering

Kundsupport

Alingsås Energi värdesätter sina kunder och det återspeglas i deras kundsupport, som ofta får beröm för sitt proaktiva och hjälpsamma bemötande. För att möta kundernas behov erbjuder de en kompetent kundtjänst som är lättillgänglig via flera olika kanaler. De erbjuder också en ingående FAQ på sin hemsida där man snabbt kan få svar på vanliga frågor. Detta visar på ett moderna och kundcentrerat tänk där digital närvaro kombineras med personlig service.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Vardagar 08:00 – 17:00 kundservice@alingsasenergi.se 0322-66 75 00 Energivägen 4, 441 39 Alingsås

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Alingsås Energi som en stabil och pålitlig elleverantör som aktivt arbetar för både miljön och sina kunder. De har mottagit positiva omdömen om sitt arbete för en hållbar energiframtid och för den upplevda enkelheten i kundinteraktioner både online och offline. Dessutom erbjuder Alingsås Energi konkurrenskraftiga priser med en flexibel prisstruktur som tillåter kunderna att påverka sina kostnader genom att anpassa sin förbrukning. Är du ute efter en leverantör med fokus på förnybar energi och bra kundservice, kan Alingsås Energi vara ett utmärkt val.

Vanliga Frågor

 • Vad kännetecknar Alingsås Energi?
 • Alingsås Energi är känt för sitt fokus på hållbarhet och för att erbjuda el från förnybara energikällor. De prioriterar även hög kvalitet på kundservice och flexibla avtalsvillkor.

 • Hur fungerar timpriserna hos Alingsås Energi?
 • Timpriserna hos Alingsås Energi baseras på en rörlig prisstruktur som varierar över dags- och nattetid, vilket ger aktiva kunder möjlighet att påverka sina elräkningar.

 • Kan jag nå kundtjänst på helger?
 • För närvarande är kundtjänsten öppen under vardagarna, men för snabba svar finns en omfattande FAQ-sektion tillgänglig på deras webbplats.

 • Är det svårt att byta till Alingsås Energi?
 • Processen för att byta till Alingsås Energi är enkel och kan oftast utföras digitalt. Kundservicepersonalen är där för att assistera vid eventuella frågor eller funderingar.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]