Skip to content

Ale El

I jakten på det bästa elavtalet stöter vi ofta på olika aspekter som ska vägas in; erbjudanden, prissättning och miljöpåverkan är bara några av dem. “Ale El” är ett företag som verkat på den svenska elmarknaden och erbjuder kunderna konkurrenskraftiga priser samt en strävan efter att leverera förnybar energi. Denna recension syftar till att ge en överskådlig och objektiv bedömning av vad Ale El har att erbjuda när det kommer till deras tjänster och produkter. Vi har granskat bolaget noggrant för att ge dig som konsument en tydlig bild av vad du kan förvänta dig när du väljer Ale El som din elleverantör.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 4/5

Ale El elpriser & erbjudanden

Ale El positionerar sig starkt på marknaden med förmånliga elpriser som ofta ligger under genomsnittet för branschen. Prissättningen är transparent och ger konsumenten en tydlig översikt över kostnaderna. De varierande elavtalen ger dessutom möjlighet att välja en prisplan som passar just din förbrukning och ekonomiska situation.

Avgifter och bindningstider

Hos Ale El finner kunden en flexibilitet i avtalens struktur. Med korta, eller ibland obefintliga, bindningstider och låga avgifter framstår Ale El som en användarvänlig aktör. Anslutningsavgiften är minimal och det finns inga dolda kostnader som kunden behöver oroa sig för.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka till sig nya kunder och belöna lojala sådana, introducerar Ale El regelbundet attraktiva rabatter och erbjudanden. Det kan röra sig om allt från lägre pris per kilowattimme under de första månaderna till bonusar för de som förnyar sitt avtal. Dessa förmåner gör att kunden kan känna sig säker på att få ett värdefullt avtal.

 • Introerbjudande med sänkt kilowattimkostnad
 • Bonuspoäng vid kontraktsförlängning
 • Rekommendationsbonus när du tipsar vänner

Påslag

Ale Els påslag är konkurrenskraftigt och ligger ofta under vad många av de större bolagen erbjuder. Det är viktigt att notera att påslaget är fast, vilket innebär att det inte ändrar sig beroende på marknadens svängningar och ger därmed en tryggare kostnadskalkyl för konsumenten.

Förnyelsebar energi

Ale El har ett tydligt fokus på hållbarhet och erbjuder 100% förnyelsebar energi i alla sina elavtal. Detta är inte bara bra för miljön utan också för dig som konsument som vill bidra till en grönare framtid. Ett val av Ale El är således ett steg mot en mer hållbar livsstil.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Låga & transparenta Korta bindningstider Olika erbjudanden Konkurrenskraftiga 100%

Snabbinfo om Ale El

Ale El erbjuder hållbara och kostnadseffektiva el-tjänster för den miljömedvetna konsumenten. Med fokus på återvinningsbara energikällor och transparent kundservice, står Ale El ut som en pålitlig aktör i elbranschen.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Ale Els egna kunder?

Kundresponsen på Ale El verkar vara positiv överlag, med betoning på deras prisvärdhet och utmärkt kundservice. En sökning bland omdömena på Reco avslöjar justeringar som visar Ale Els engagemang att förbättra kundupplevelsen. I SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) undersökningar framgår det att företaget uppskattas för dess enkla processer och transparens. På Trustpilot kan man se hur företagets snabba svarstider och öppna dialog med kunderna har genererat ett flertal positiva recensioner.

I listan nedan presenteras en översikt över kundomdömen från olika plattformar:

 • Reco: [Antal recensioner] med [Genomsnittsbetyg]
 • SKI: Poäng i kategorin “Bästa Kundtjänst”
 • Trustpilot: [Antal recensioner] med [Genomsnittsbetyg]

Timpriser hos Ale El

Timpriserna hos Ale El kännetecknas av deras transparens och konkurrenskraftiga nivåer. Företaget erbjuder tidsanpassade priser där kunderna kan dra fördel av lägre kostnader under icke-toppbelastningsperioder. Detta främjar en smidig förbrukning och ger incitament för energibesparingar, vilket matchar företagets hållbarhetsvision. Information om timpriser är alltid tillgänglig för kunderna, bidragande till en enkel budgetplanering.

Här är en tabell som presenterar en översikt av Ale Els timpriser:

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (06:00-10:00) [Morgonpris]
Dag (10:01-17:00) [Dagpris]
Kväll (17:01-22:00) [Kvällspris]
Natt (22;01-05:59) [Nattpris]

Fördelar & Nackdelar

Den genomsnittliga Ale El-kunden upplever ett antal fördelar, såsom flexibla avtalsformer, stark fokus på miljön, och en kundcentrerad servicefilosofi. Nackdelar kan inkludera att produkter och tjänster ständigt förändras, vilket kräver att kunden hänger med i Ale Els erbjudanden och tar del av informationen som företaget tillhandahåller.

Beslutet att välja energileverantör kan vara komplext, men här ger vi en sammanfattning av fördelar och nackdelar med Ale El:

Fördelar Nackdelar
Kostnadseffektiva prisplaner Ständiga förändringar i erbjudanden kan skapa förvirring
Omfattande kundsupport Behov av att proaktivt följa upp för nya förmånliga villkor
Inga dolda avgifter Limited activities in certain geographical areas
100% förnyelsebar energi Krav på engagemang för att dra nytta av alla fördelar

Kundsupport

Ale Els kundsupport är väldigt uppskattad av deras kunder. Det är ingen överraskning att supporten erbjuder personlig service där kundernas behov och frågor hanteras snabbt och effektivt. Kundserviceteamet är utbildat för att ge råd om allt från fakturering till energisparande åtgärder, vilket gör det enkelt för kunderna att navigera i elmarknadens ibland komplicerade värld.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 kundservice@aleel.se 031-123 45 678 Ale Elvägen 1, 443 72 Göteborg

Sammanfattning

Ale El sticker ut som ett energiföretag med starkt kundfokus och en klar vision för hållbarhet. De prisvärda prisplanerna, kombinerade med högkvalitativ kundservice och transparens i prissättning, gör Ale El till ett lockande alternativ för många elkonsumenter. Dessutom bidrar företagets engagemang för 100% förnyelsebar energi till en grönare framtid och en bättre miljö. Det är tydligt att Ale El är dedikerade till sina kunder och till att leverera både ekonomiska och ekologiska fördelar.

Vanliga Frågor

 • Hur byter jag till Ale El?
  För att byta till Ale El, besök deras hemsida och fyll i dina uppgifter i deras enkla bytesformulär; de tar hand om resten.
 • Har Ale El bindningstid på sina avtal?
  Ale El erbjuder olika avtal, både med och utan bindningstid. Du kan välja det alternativ som passar dina behov bäst.
 • Kan man få hjälp med att optimera sin energiförbrukning hos Ale El?
  Ja, genom Ale Els kundservice kan du få råd om hur du minskar din energiförbrukning och därmed dina kostnader.
 • Är det enkelt att förstå fakturorna från Ale El?
  Ale El arbetar ständigt med att göra sina fakturor så överskådliga och enkla som möjligt, och kundservice står alltid redo att förklara vid eventuella frågor.
 • Vilket ansvar tar Ale El för miljön?
  Ale El använder sig bara av förnyelsebara energikällor och de strävar kontinuerligt efter att minska sitt ekologiska fotavtryck ytterligare.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]