Skip to content

Varberg Energi

I Sveriges ständigt föränderliga energilandskap är det viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste aktörerna på marknaden. Varberg Energi sticker ut som en intressant spelare med sina konkurrenskraftiga erbjudanden och sitt engagemang för förnybar energi. I den här recensionen tar vi en närmare titt på företagets olika aspekter, från pris till förnyelsebarhet, och utforskar hur väl de faktiskt uppfyller kundernas förväntningar och behov. Låt oss dyka ner i vad som gör Varberg Energi till ett bolag värt att överväga när du söker efter ditt nästa elavtal.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 4.2 5.0 3.8

Varberg Energi elpriser & erbjudanden

Varberg Energi framstår som ett föredömligt alternativ för den kostnadsmedvetne kunden, erbjuder öppenhet i sina prissättningar. Elpriserna hos Varberg Energi återspeglar marknadens svängningar men strävar samtidigt efter att vara konkurrenskraftiga och rättvisa. Kunder kan välja mellan fast eller rörligt elpris, där det fasta priset ger en stabil kostnad över avtalstiden medan det rörliga följer marknaden och kan innebära lägre kostnader vid låga marknadspriser.

Avgifter och bindningstider

Med transparenta villkor förklarar Varberg Energi tydligt eventuella avgifter och bindningstider associerade med deras elavtal. Bindningstiderna varierar och kunder ges möjlighet att välja en plan som bäst passar deras behov, od ned till månadsvisa avtal till längre bindningstider för de som söker långsiktig säkerhet. Det hjälper konsumenter att göra ett informerat beslut utan obehagliga överraskningar på fakturan.

Rabatter & Erbjudanden

Varberg Energi lockar nya och befintliga kunder med attraktiva rabatter och kampanjer. Dessa erbjudanden är skräddarsydda för att ge värde och bidra till langvariga relationer snarare än korta vinster. Exempelvis kan nytecknade kontrakt medföra välkomstrabatter eller perioder med sänkt påslag.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Reducerat påslag under introduktionsperiod
 • Loyalitetsprogram för återkommande kunder

Påslag

Varberg Energi har en transparent modell för påslaget, som är den kostnad de lägger ovanpå inköpspriset för elen. Företaget jobbar för att hålla dessa påslag så låga som möjligt och därmed förmånliga för kunden. Påslagens storlek kan bero på avtalets löptid, och vid vissa kampanjer kan reducerade påslag gälla.

Förnyelsebar energi

I en allt mer miljömedveten värld leder Varberg Energi loppet mot en renare framtid med sitt engagemang för förnybar energi. Deras el kommer främst från förnybara källor som vind, sol och vatten. Detta gör dem till ett utmärkt val för den miljömedvetna konsumenten som vill bidra till en hållbar utveckling.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Tydliga och rättvisa Flexibla alternativ Välkomstrabatter, kundlojalitetsprogram Konkurrenskraftigt och transparent Huvudsakligen från förnybara källor

Snabbinfo om Varberg Energi

Varberg Energi erbjuder ett brett utbud av tjänster inom el till kunder i Sverige. Med fokus på hållbarhet och kundnöjdhet levererar företaget både traditionell och förnybar energi. Kunden kan enkelt hantera sitt elavtal online och välja mellan olika betalningsalternativ som e-faktura, vilket möjliggör en pappersfri och miljövänlig lösning. Dock erbjuder inte Varberg Energi schysst elhandel som definieras av specifika riktlinjer eller en prisgaranti som låser priset under en viss period. För de som föredrar att få en pappersfaktura finns dock denna service tillgänglig. Därtill erbjuder företaget svanenmärkta elavtal som garanterar att elen kommer från förnybara energikällor och uppfyller höga miljömässiga krav. En annan praktisk tjänst är möjligheten att ta emot en samlingsfaktura för att förenkla hanteringen av flera abonnemang. Autogiro som automatisk betalningslösning finns tyvärr inte i nuläget.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Varberg Energi egna kunder?

Kundomdömen är av stor vikt när man överväger elbolag. Varberg Energi stoltserar med en rad positiva betyg från flera oberoende plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Recensionerna belyser företagets kundservice, rättvisa priser och deras engagemang för förnybar energi. Konsumenter uppskattar även tydligheten i deras avtalsvillkor och den flexibilitet som erbjuds genom både fasta och rörliga priser.

 • Reco: 250 omdömen, 4,5 av 5 stjärnors snittbetyg
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Hög kundnöjdhet rankning
 • Trustpilot: 150 recensioner, betyget “Utmärkt”

Timpriser hos Varberg Energi

Hos Varberg Energi finns möjligheterna till timprisavtal, där kunderna kan dra nytta av prisvariationerna under dygnets olika timmar. Detta passar extra bra för dig som kan styra din elförbrukning till tider på dygnet då priset är lägre. Varberg Energis hemsida ger detaljerad information om aktuella timpriser samt historisk statistik som hjälper kunder att fatta välgrundade beslut.

Dag Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Måndag 35
Tisdag 34
Onsdag 33
Torsdag 36
Fredag 32
Lördag 30
Söndag 29

Fördelar & Nackdelar

Att välja ett elbolag innefattar alltid en avvägning mellan fördelar och nackdelar. För Varberg Energi framstår deras insats för miljön och prisvärdhet som stora plus. De erbjuder flexibla avtal och har en användarvänlig digital plattform för sina kunder. Dock kan marknadsprisernas svängningar vara en nackdel för vissa kunder då rörliga avtal kan leda till högre kostnader i perioder av prisuppgång.

Fördelar Nackdelar
Förnybar energi som standard Rörligt pris kan vara oförutsägbart
Konkurrenskraftiga priser Marknadsprisernas svängningar
Flexibla avtalslängder Begränsat antal produkter jämfört med större aktörer
Framstående kundbetyg

Kundsupport

Varberg Energi lägger stort fokus på att erbjuda förstklassig kundservice. Med ett dedikerat supportteam klarar de av att svara på frågor och lösa problem snabbt och effektivt. Kunderna har möjlighet att nå dem via telefon, e-post eller deras webbaserade kontaktformulär. Det finns även en omfattande FAQ-sektion på deras hemsida som täcker de vanligaste frågorna, vilket gör det enkelt för kunder att få snabba svar.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 kundservice@varbergenergi.se 0340-62 10 00 Varberg Energi AB, Västkustvägen 7, 432 44 Varberg

Sammanfattning

Varberg Energi är utan tvekan en stark aktör på den svenska elmarknaden. Genom deras tjänster inom grön energi, konkurrenskraftiga priser och kundcentrerad service har de etablerat en solid bas av nöjda kunder. Företagets transparenta approach och välstrukturerade prisplaner för både fasta och rörliga priser gör dem till ett attraktivt val för medvetna konsumenter. Det faktum att de får toppbetyg på oberoende recensionssidor vittnar om deras engagemang och tillförlitlighet.

Vanliga Frågor

 • Hur ändrar jag mitt avtal hos Varberg Energi?
  Det är enkelt att göra ändringar i ditt avtal genom att kontakta kundservice eller logga in på Mina Sidor på företagets hemsida.
 • Vilken typ av elavtal erbjuder Varberg Energi?
  De erbjuder en variation av avtal såsom fasta, rörliga och timprisavtal anpassade efter kundens behov och förbrukningsmönster.
 • Är elen från Varberg Energi verkligen 100% förnybar?
  Ja, företaget satsar på 100% förnybar energi som produceras från vind, vatten och sol.
 • Hur snabbt kan jag byta till Varberg Energi?
  Byte av elleverantör hanteras smidigt och snabbt, vanligtvis inom några arbetsdagar efter att avtalet signerats.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]