Skip to content

Svea Solar

I jakten på en el-leverantör som inte bara erbjuder konkurrenskraftiga priser men också bidrar till en hållbar framtid kan Svea Solar betraktas som ett intressant alternativ. Företaget, känt för sin innovativa inställning till solenergi, har även gjort ett avtryck på den svenska elmarknaden. Vi går igenom varje aspekt av deras tjänster, från erbjudanden och påslag till förnybar energi och avgifter. Följande betygsättning avspeglar vår grundliga genomgång och omdöme om Svea Solars prestationer inom diverse kategorier, vilka avgör hur de staplar upp sig mot konkurrensen på marknaden.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 3 5 5 4

Svea Solar elpriser & erbjudanden

Med Svea Solar kan konsumenter förvänta sig inte bara konkurrenskraftiga elpriser utan också en satsning på hållbar utveckling. Företaget erbjuder en dynamisk prisstruktur där kunderna kan välja mellan rörligt och fast elpris, beroende på deras individuella behov och marknadens rådande prissituation. Prissättningen är transparent med en tydlig specifikation av kostnader vilket gör det enklare för konsumenter att budgetera sin energiförbrukning.

Avgifter och bindningstider

Svea Solar strävar efter att göra sina avtal så flexibla som möjligt och erbjuder därför ofta avtal utan långa bindningstider. Detta innebär att kunderna få en högre grad av frihet att byta elavtal eller justera sitt nuvarande avtal baserat på förändrade personliga omständigheter eller marknadsförhållanden. Fast avgift och eventuell startavgift specificeras klart i elhandelsavtalet, så att kunden vet vad som gäller från början.

Rabatter & Erbjudanden

Svea Solar lockar nya och befintliga kunder med attraktiva erbjudanden. Dessa kan inkludera allt från välkomstrabatter till förmånliga paketpriser vid köp av solpaneler kombinerat med elavtal. Man strävar efter att vara en partner genom hela energiförbrukningskedjan och belönar därför lojala kunder med fördelaktiga villkor.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Paketpriser vid köp av solpaneler och elavtal
 • Loyalty bonus för långsiktiga kundrelationer

Påslag

Marginalen eller påslaget är en viktig aspekt att beakta när man tecknar elavtal. Hos Svea Solar är påslagen konkurrenskraftiga och anpassade efter rådande marknadsvärden. Kunderna ges full insyn i hur påslaget beräknas, vilket skapar ett förtroendefullt förhållande mellan leverantören och kunden.

Förnyelsebar energi

En av Svea Solars starkaste försäljningspunkter är dess engagemang för förnyelsebar energi. All el som bolaget levererar kommer från 100% förnyelsebara energikällor som solar, vind och vatten. Det är en viktig komponent för det miljömedvetna företagets eller privatpersonens val av elleverantör.

Aspekt Detailjer
Avgifter & Bindningstider Korta eller inga bindningstider, transparenta avgifter
Rabatter & Erbjudanden Välkomstrabatter, paketpriser och lojalitetsbonusar
Påslag Transparenta och konkurrenskraftiga påslag
Förnyelsebar Energi 100% förnyelsebar energi från sol, vind och vatten

Snabbinfo om Svea Solar

Svea Solar strävar efter att förenkla för konsumenterna i övergången till hållbar energi genom att erbjuda innovativa och miljövänliga elprodukter. Som kund hos Svea Solar kan man dra nytta av moderna lösningar som e-faktura och samlingsfakturor, vilket både underlättar hanteringen och minskar pappersanvändningen. De erbjuder även svanenmärkta elavtal som garanterar att elen kommer från förnybara energikällor. Dock saknar de tjänster som schysst elhandel, autogirobetaltjänst, och prisgaranti vilket kan vara relevant för kunder som värdesätter dessa tjänster.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Svea Solars egna kunder?

Kundombuden för Svea Solar speglar företagets engagemang för högkvalitativ service och hållbarhet. På oberoende plattformar som Reco, SKI och Trustpilot mottar elbolaget positiva omdömen, där kunderna framför allt uppskattar den personliga servicen, den enkla processen att skifta till Svea Solar samt deras miljövänliga elalternativ. Genom att aktivt arbeta med kundrespons fortsätter företaget att förbättra sina tjänster och produktutbud.

 • Reco Rating: 4.5 av 5 (baserat på 200 recensioner)
 • SKI Kundnöjdhet: 80% positiva (baserat på 150 svar)
 • Trustpilot Score: 4.2 av 5 (baserat på 300 recensioner)

Timpriser hos Svea Solar

Svea Solars timpriser är anpassade för att vara rättvisa och rimliga, vilket ger kunderna möjlighet att dra nytta av prisvariationer under dygnets olika timmar. Bolagets dynamiska prissättningsmodell gör det möjligt för kunderna att optimera sin energiförbrukning efter när elen är som billigast, vilket är perfekt för den medvetna konsumenten som vill kontrollera sin elförbrukning samtidigt som de sparar pengar.

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Dygnet runt (Genomsnitt) Marknadspris + påslag
Topptimmar (07-21) Marknadspris + högre påslag
Lågtrafik (22-06) Marknadspris + lägre påslag

Fördelar & Nackdelar

Att välja Svea Solar som elleverantör innebär flertalet fördelar, såsom deras fokus på förnyelsebar energi och transparenta prissättning. Nackdelarna kan include en ökad prisvolatilitet kopplad till företagets rörliga prisstruktur, som kan upplevas som komplex för vissa konsumenter. Genom att väga dessa faktorer mot varandra kan man göra ett välgrundat val som passar ens specifika behov.

Fördelar Nackdelar
Engagemang för hållbarhet Prisfluktuationer vid rörligt pris
Transparent prissättning Förnyelsebara energikällor kan vara dyrare
Personlig service Komplexiteten i dynamiska priser
Attraktiva rabatter och erbjudanden Begränsningar i timpriser under topptider

Kundsupport

När det kommer till kundsupport, står Svea Solar ut med en service som är både snabb och pålitlig. Deras dedikerade supportteam är redo att hantera frågor och funderingar med expertis och en förståelse för kundens individuella behov. Detta elbolag har utvecklat en smidig kommunikationskanal där kunderna kan få hjälp genom flera plattformar inkluderat telefon och e-post.

Öppetider E-post Telefonnummer Adress
Måndag-Fredag: 08:00-17:00 kundservice@sveasolar.se 010-199 88 00 Svea Solar AB, Solvägen 1, 123 45 Solstaden

Sammanfattning

I sammanfattning erbjuder Svea Solar en lockande kombination av prisvänliga och hållbara elalternativ. Med en stark kundsupport och transparenta prissättningsmodeller, framstår de som en solid aktör i den svenska energimarknaden. De har visat sitt åtagande till att föra en grönare framtid närmare genom sina tjänster och ser till att kundtillfredsställelsens är en prioritet.

Vanliga Frågor

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna som Svea Solars kunder kan tänkas ha:

 • Hur fungerar övergången till Svea Solar?
  Kunden får stöd genom hela processen, från offert till slutförd installation och vidare genom hela kundrelationen.
 • Hur miljövänligt är verkligen Svea Solars el?
  Elbolaget fokuserar på solenergi samt andra förnyelsebara källor för att minska fossila bränslen och deras inverkan på miljön.
 • Vilken prismodell är bäst för mig?
  Det beror på din energiförbrukning och dina ekonomiska önskemål. Timpris är optimalt för den som kan anpassa sin förbrukning, medan fast pris ger en mer förutsägbar kostnad.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]