Skip to content

Stockholms Elbolag

I dagens digitala tidsålder är det enklare än någonsin att dra nytta av konkurrensen på elmarknaden. När det kommer till att välja rätt elbolag för dina behov, vill du ha en tjänst som inte bara är ekonomiskt attraktiv, men också enkel och hållbar. Stockholms Elbolag står ut som ett bolag som lovar att leverera på dessa fronter, och i denna recension tar vi en djupgående titt på vad de har att erbjuda. Från deras ständigt uppdaterade erbjudanden till deras engagemang i förnyelsebar energi, här bryter vi ner hur de staplar upp mot konkurrensen när det kommer till viktiga aspekter som pris, avtal och kundservice.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3 av 5 5 av 5 4 av 5 3 av 5

Stockholms Elbolag elpriser & erbjudanden

I jämförelse med andra elbolag i Sverige, erbjuder Stockholms Elbolag konkurrenskraftiga elpriser som är anpassade till konsumentens användning och behov. Med ett fokus på transparens redovisar de öppet sina prisstrukturer, vilket gör det enkelt för kunder att förstå sin elräkning. Dessutom är de proaktiva när det gäller att justera sina priser i linje med marknadsförändringar, vilket kan innebära besparingar för slutkonsumenten.

Avgifter och bindningstider

Stockholms Elbolag tar stolthet i att erbjuda flexibla avtalsvillkor utan onödiga avgifter. Bindningstiderna varierar beroende på abonnemanget man väljer, men ofta finns alternativ som tillåter kunderna att undvika långa bindningstider. Detta ger flexibilitet och frihet att byta elavtal om man hittar en mer fördelaktig lösning.

Rabatter & Erbjudanden

Att tillgodogöra sig av Stockholms Elbolags rabatter och kampanjerbjudanden kan leda till ytterligare besparingar. De tenderar att belöna både nya och befintliga kunder med förmånliga erbjudanden som kan minska den totala kostnaden för elen betydligt.

  • Tillfälliga kampanjräntor vid tecknande av nya avtal
  • Loyalty-program med rabatter för långsiktiga kunder
  • Specifika erbjudanden sammankopplade till förbrukningsmönster

Påslag

Påslagen hos Stockholms Elbolag håller sig inom rimliga gränser, utan överraskningar eller dolda kostnader. De strävar efter att göra påslagen så små som möjliga för att hålla kundens kostnader nere.

Förnyelsebar energi

En viktig del av Stockholms Elbolags erbjudande är deras satsning på förnyelsebar energi. De arbetar aktivt för att minska miljöpåverkan och främja ren energi genom investeringar i vindkraft, solenergi och vattenkraft.

Avgifter Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda avgifter Flexibel Olika kampanjer och rabatter Konkurrenskraftigt Hög inblandning av grön energi

Snabbinfo om Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag erbjuder en rad tjänster för att förenkla ditt elanvändande. Med stort fokus på att tillhandahålla miljövänliga och hållbara alternativ, strävar de efter att underlätta för kunderna att göra miljömedvetna val.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Stockholms Elbolag egna kunder?

Kundomdömena för Stockholms Elbolag på Reco, SKI och Trustpilot speglar övervägande positiva erfarenheter. Många lyfter fram deras effektiva kundservice, pålitlighet och enkla faktureringsprocess. Specifikt omnämns deras hållbarhetstänk som en stor fördel, eftersom alltfler konsumenter prioriterar miljövänliga alternativ. Recensionerna framhåller även elbolagets anpassningsförmåga till marknadsförändringar vilket ger kunderna förmånliga priser.

Plattform Antal Recensioner Genomsnittligt Betyg
Reco 320 4.5 / 5
SKI 150 4.0 / 5
Trustpilot 215 4.2 / 5

Timpriser hos Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag erbjuder timpriser som möjliggör för kunderna att dra nytta av elmarknadens prisvariationer. De har transparenta prislistor där kunderna kan följa prissettingen nästan i realtid. Detta system gynnar de som kan anpassa sin förbrukning efter när elen är som billigast – perfekt för den medvetna konsumenten.

Tid på Dygnet Snittpris (öre/kWh)
Dagtid (07-19) 39.5
Kvällstid (19-22) 35.0
Nattid (22-07) 29.9

Fördelar & Nackdelar

En av de tydliga fördelarna med Stockholms Elbolag är deras flexibla avtal och konkurrenskraftiga priser. Med deras satsning på förnyelsebar energi och utmärkt kundservice, har de skapat ett starkt varumärke på den svenska marknaden. En nackdel kan vara att marknadsprisavtal kan bli oförutsägbara över tid, vilket kan vara en utmaning för budgetmedvetna kunder under perioder med höga energipriser.

Fördelar Nackdelar
Flexibla avtal Risk för prisfluktuationer
Konkurrenskraftiga priser Kräver prismedvetenhet
Engagemang för grön energi
Utökade kundservicetjänster

Kundsupport

Hos Stockholms Elbolag är kundsupporten av högsta prioritet. De har ett team av erfarna och kunniga medarbetare som står redo att assistera med alla typer av frågor eller funderingar som rör ditt elavtal. En av de stora fördelarna som framkommit ur kundrecensioner är deras snabba respons och effektiva problemlösningsförmåga. Oavsett om det är en fakturafråga, flyttanmälan eller prisförfrågan, kan du vänta dig ett professionellt bemötande och hjälp att navigera bland de bästa lösningarna.

Service Information
Öppettider Mån-Fre: 08:00-17:00
E-post kundservice@stockholmselbolag.se
Telefonnummer 08-123 45 67
Adress Stockholms Elbolag AB, Energigatan 3, 112 24 Stockholm

Sammanfattning

Stockholms Elbolag framstår som ett pålitligt val för svenskar som värdesätter både kostnadseffektivitet och miljöhänsyn. Med starkt fokus på kundservice och en ambitiös hållbarhetsprofil är de väl positionerade på den konkurrensutsatta energimarknaden. Den transparenta prissättningen och möjligheten att utnyttja timpriser tillåter konsumenter att aktivt påverka sina elkostnader. Trots risken för prisfluktuationer, erbjuder detta elbolag det stöd och verktyg som behövs för att hantera sådana svängningar.

Vanliga Frågor

  • Hur kan jag spara pengar med Stockholms Elbolag? Genom att utnyttja deras timprisavtal och anpassa din förbrukning efter när elpriserna är som lägst, kan du påverka dina elkostnader positivt.
  • Är all el som säljs av Stockholms Elbolag förnybar? Ja, de engagerar sig i att hela deras elproduktion ska vara 100% förnybar och ser till att uppfylla detta genom investeringar i sol, vind och vattenergi.
  • Vad gör jag om jag har problem med min faktura? Kontakta kundservice via e-post eller telefon under öppettiderna så får du personlig hjälp med dina fakturafrågor.
  • Kan jag byta till Stockholms Elbolag även om jag har bindningstid kvar hos mitt nuvarande elbolag? Det bästa är att kontakta deras kundservice för att diskutera din specifika situation. I vissa fall kan de erbjuda lösningar som gör övergången möjlig och förmånlig.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]