Skip to content

Lerum Energi

I Sverige, där kalla vintrar och mörka kvällar kräver en pålitlig och kostnadseffektiv energiförsörjning, spelar elbolagens roll en avgörande faktor i många hushåll. Lerum Energi, ett elbolag som stått stadigt i energibranschen, har blivit alltmer aktuellt som ett hållbart alternativ för miljömedvetna konsumenter. Med fokus på att leverera elektricitet från förnyelsebara källor och med konkurrenskraftiga priser fortsätter företaget att imponera på den svenska marknaden. Men hur står sig Lerum Energi när det gäller de faktiska villkor de erbjuder sina kunder? Från deras avgifter, prissättning till typen av erbjudanden och förnybarhetsgrad – vi har noggrant granskat olika aspekter av deras tjänster för att ge dig en transparent översikt och betyg i vår granskning.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Lerum Energi elpriser & erbjudanden

När vi jämför elpriser är Lerum Energi bland de mer konkurrenskraftiga på den svenska marknaden. Med klar och tydlig prissättning gör de det enkelt för konsumenter att förstå sin månadskostnad. Det är dock viktigt att notera att elpriserna kan variera beroende på marknadsförhållanden och att företaget ofta justerar sina priser i linje med detta.

Avgifter och bindningstider

En av de mest framträdande fördelarna med Lerum Energi är deras transparenta avgiftsstruktur och flexibla bindningstider. De erbjuder ofta avtal utan långa bindningstider vilket ger kunderna friheten att byta elbolag utan dyra avgifter. Detta speglar sig i vårt stjärnbetyg där vi ger dem full pott för deras avgifter och bindningstidsvillkor.

Rabatter & Erbjudanden

Hos Lerum Energi kan kunder dra nytta av olika rabatter och specialerbjudanden. Dessa erbjudanden är speciellt utformade för att tillgodose behoven hos nya samt befintliga kunder. Listan nedan ger exempel på några av de rabatter som finns tillgängliga:

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Bonusprogram för långsiktiga kundrelationer
 • Periodiska kampanjerbjudanden

Påslag

Lerum Energis påslag ligger relativt lågt jämfört med andra aktörer på marknaden, vilket innebär att deras kunder kan njuta av lägre totala kostnader. Påslaget täcker företagets omkostnader och ger dem utrymme för investeringar i ytterligare hållbar energiutveckling.

Förnyelsebar energi

Lerum Energi har ett starkt fokus på förnyelsebar energi vilket reflekteras i deras produktportfölj som huvudsakligen består av el från förnybara källor som sol, vind och vattenkraft. Deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig energiproduktion har välkomnats av kunderna och har gett dem toppbetyg inom denna kategori.

Aspekt Detaljer
Bindningstid Flexibel
Rabatter & Erbjudanden Välkomstrabatt, bonusprogram, periodiska kampanjer
Påslag Lågt
Förnyelsebar energi Huvudsakligen från sol, vind och vattenkraft

Snabbinfo om Lerum Energi

Lerum Energi är en aktör på den svenska energimarknaden som erbjuder en rad tjänster för sina kunder. De är kända för sitt engagemang i lokalsamhället och strävan efter att leverera hållbar energi. Låt oss gå igenom vad Lerum Energi har att erbjuda för deras kunder.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Lerum Energis egna kunder?

Kundomdömena om Lerum Energi på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot ger en nyanserad bild av företaget. Många kunder uppskattar bolagets engagemang för förnyelsebar energi och deras konkurrenskraftiga priser. Det är dock viktigt att för ett heltäckande intryck också titta på konstruktiv kritik som uppstått, där enstaka kunder nämner önskemål om ännu bättre kommunikation gällande prisförändringar och faktureringsdetaljer.

 • Reco.se: 350+ recensioner, betyg 4 av 5
 • Svenskt Kvalitetsindex (SKI): 75% kundnöjdhet
 • Trustpilot: 250+ recensioner, betyg 3.9 av 5

Timpriser hos Lerum Energi

Lerum Energi erbjuder sina kunder ett transparent timprissystem där priserna speglar marknadens svängningar. Detta innebär att kunder kan dra nytta av låga priser när marknaden tillåter det, samtidigt som de måste vara medvetna om risken för högre priser under energitoppar. Systemet kräver en aktiv insats från kunden för att optimera sin elförbrukning och därmed minimera kostnaderna.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Dagtid (07:00-19:00) Varierande*
Nattid (19:00-07:00) Varierande*
Helger Varierande*

*De genomsnittliga timpriserna varierar beroende på marknadsportföljen och noteras dagligen på Lerum Energis hemsida.

Fördelar & Nackdelar

Lerum Energi har både starka sidor och områden där det finns utrymme för förbättring. Bland fördelarna återfinns företagets hållbara energilösningar och öppna prissättning. På nackdelssidan finner vi risker associerade med de rörliga timpriserna som kan upplevas som komplexa för den genomsnittlige konsumenten.

Fördelar Nackdelar
Hållbar energiproduktion Komplexiteten i att hantera rörliga priser
Transparenta priser Risk för högre kostnader vid energitoppar
Inga långa bindningstider Kommunikation gällande prisändringar
Möjlighet att minimera kostnad med aktiv förbrukningsstyrning Otydlighet i fakturering för vissa kunder

Kundsupport

Lerum Energis kundsupport har ett gott rykte bland sina användare, där de framhäver den personliga servicen och snabba responsen på förfrågningar. Teamet är välutbildat och alltid redo att hjälpa till med frågor kring fakturor, avtal och energiförbrukning. Det är viktigt för Lerum Energi att kunderna känner sig hörda och får den hjälp de behöver, vilket speglas i sättet som kundsupporten hanterar varje enskilt ärende.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00-16:00 kundservice@lerumenergi.se 0302-52 10 00 Box 78, 443 21 Lerum, Sverige

Sammanfattning

Lerum Energi står ut i energimarknadens konkurrens med sin hållbara inriktning och transparenta prissättning. Företaget gör det möjligt för konsumenterna att på ett aktivt sätt delta i elförbrukningen och därmed hålla nere sina kostnader. Dock bör potentiella kunder vara medvetna om att de rörliga timpriserna kräver en aktiv förvaltning för att undvika de högre kostnaderna som kan uppstå under perioder med hög energiefterfrågan. Med dess engagerade och kompetenta kundsupport, framgår Lerum Energi som ett attraktivt val för den miljömedvetna kunden.

Vanliga Frågor

Här är några av de vanligaste frågorna som kunder ofta har när det gäller Lerum Energi:

 • Vad är fördelarna med Lerum Energis timpriser?
  Med ett timpris kan du som kund dra fördel av lägre elpriser under vissa tider på dygnet. Det ger dig chansen att anpassa din förbrukning efter priserna och på så sätt spara pengar.
 • Hur kan jag följa de aktuella timpriserna?
  Lerum Energi uppdaterar de timaktuella priserna dagligen på sin hemsida, vilket gör det enkelt för dig att hålla koll på priset och planera din förbrukning.
 • Finns det någon app jag kan använda för att hantera min förbrukning?
  Ja, Lerum Energi erbjuder en app där du kan se din dagsaktuella förbrukning, följa med pristrender och även få tips på hur du kan minska din förbrukning.
 • Hur fungerar det om jag vill byta till Lerum Energi?
  Att byta till Lerum Energi är enkelt. Du kan antingen göra det direkt via deras hemsida eller genom att kontakta kundservice så hjälper de dig genom processen.
 • Vad händer om jag flyttar?
  Om du flyttar ska du anmäla detta till Lerum Energi. De ser då till att avsluta ditt nuvarande avtal och hjälper dig att upprätta ett nytt på din nya adress om du önskar fortsätta med deras tjänster.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]