Skip to content

Övik Energi

I den ständigt växande skaran av elbolag framträder Övik Energi som en pålitlig aktör på den svenska energimarknaden. Företaget, som är välkänt för sitt engagemang i hållbar energiproduktion och sina konkurrenskraftiga priser, strävar efter att harmonisera miljöhänsyn med kundvänliga erbjudanden. Genom att fokusera på förnyelsebar energi bidrar Övik Energi till ett grönare Sverige, samtidigt som de säkerställer att deras kunder får tillgång till stabil och prisvärd el. I denna recension kommer vi att djupdyka i bolagets olika aspekter genom att noggrant granska och betygsätta deras erbjudanden, prissättning, och kundtjänst, för att ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig som konsument.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Övik Energi elpriser & erbjudanden

När det kommer till elpriser, sticker Övik Energi ut tack vare sina konkurrenskraftiga priser som ofta ligger under branschgenomsnittet. Prisstrukturen hos Övik Energi är transparent, vilket gör det enkelt för konsumenter att förstå sin faktura. Företaget erbjuder både rörliga och fasta elavtal där den sistnämnda ger en extra trygghet i prisöver tid.

Avgifter och bindningstider

Övik Energi är eftertraktade för sina flexibla villkor och minimala avgifter. De flesta av deras elavtal kommer utan bindningstid vilket ger friheten att byta elbolag när som helst utan extra kostnad, ett perfekt val för den moderne konsument som värderar flexibilitet.

Rabatter & Erbjudanden

Förutom attraktiva priser, introducerar Övik Energi regelbundet rabatter och erbjudanden för att göra deras elavtal ännu mer fördelaktiga för kunderna. Dessa kan inkludera allt från lägre påslag under de första månaderna till bonusar för nytecknade avtal.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalty programs med fortsatta förmåner över tid
 • Specialerbjudanden under kampanjperioder

Påslag

Påslaget hos Övik Energi är fastställt på en nivå som möjliggör konkurrenskraftiga totalpriser. Detta påslag täcker bolagets omkostnader och säkerställer att de kan upprätthålla sin höga service och kvalitet. Påslaget är väl utbalanserat för att reflektera företagets värde av genomskinlighet och kundtillfredsställelse.

Förnyelsebar energi

Att främja en hållbar framtid står i centrum av Övik Energis affärsmodell. Företaget erbjuder 100% förnyelsebar energi som standard i alla dess elavtal, vilket kommer från vindkraft, solenergi och vattenkraft. Detta bidrar inte bara till ett renare miljösamvete för kunderna, men också skapar långsiktiga värden inom den gröna ekonomin.

Aspekt Detaljer
Avgifter Inga bindningstider eller dolda avgifter
Rabatter & Erbjudanden Varierade och frekventa, inklusive välkomstrabatt och lojalitetsprogram
Påslag Konkurrenskraftiga och transparenta
Förnyelsebar energi 100% förnyelsebar energi som standard

Snabbinfo om Övik Energi

Övik Energi är ett energibolag som förser kunder med pålitliga och hållbara energilösningar. De är engagerade i att tillhandahålla miljövänlig el och arbetar för att erbjuda tjänster som möter kundernas behov av flexibilitet och bekvämlighet, samtidigt som de stödjer en hållbar livsstil.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Övik Energis egna kunder?

Kundernas åsikter och erfarenheter är avgörande för förtroendet mot ett elbolag. Övik Energi har i enlighet med detta samlat positiva omdömen hos olika recensionsplattformar. På Reco får de en stark ställning genom sina höga betyg som grundar sig på användarnas personliga upplevelser med bolagets service och produkter. Likaså reflekterar Trustpilot en liknande tendens där kunder uttrycker sin tillfredsställelse med Övik Energis prissättning och kundbemötande. Statistiska undersökningar som utförs av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) visar att bolaget står sig väl i jämförelse med andra aktörer inom branschen.

 • Reco – 4.5/5 baserat på 250 omdömen
 • Trustpilot – 4/5 baserat på 300 omdömen
 • SKI – Övre kvartilen inom kundnöjdhet

Timpriser hos Övik Energi

Övik Energi erbjuder sina kunder ett dynamiskt timpris som varierar efter marknadens svängningar. Detta innebär att priset per kWh kan gå upp och ner beroende på faktorer såsom utbud och efterfrågan på elmarknaden. För att ge en insikt i sina prisstrukturer tillhandahåller bolaget transparent information och tydliga exempel på hur deras timpriser har utvecklats över tid.

Tidsperiod Snittpris (öre/kWh)
Januari 50
Februari 55
Mars 45
April 48

Fördelar & Nackdelar

Att välja rätt elbolag handlar om att väga fördelarna mot nackdelarna. Övik Energi, som alla andra bolag, har båda sidor att överväga. En av de stora fördelarna med Övik Energi är deras engagemang för förnyelsebar energi, vilket ligger i linje med den globala trenden och konsumenternas ökande miljömedvetenhet. Andra fördelar inkluderar deras transparenta prissättning och kundvänliga villkor, inklusive frånvaron av bindningstider. Som nackdel kan det flexibla priset med ett rörligt elavtal vara en osäkerhetsfaktor under perioder med hög volatilitet på elmarknaden.

För- och Nackdelar Beskrivning
Fördelar 100% förnyelsebar energi, inga bindningstider, transparenta priser
Nackdelar Volatila timpriser kan skapa osäkerhet

Kundsupport

Övik Energi tar kundtjänsten på stort allvar och strävar efter att erbjuda snabb och effektiv hjälp när frågor eller problem uppstår. Kundsupporten är kunnig och lätt att nå, vilket garanterar god service och hög tillgänglighet för kunderna. Det personliga bemötandet och den snabba responsen har fått mycket positiv feedback från kunderna som känner sig väl omhändertagna.

Service Information
Öppettider Måndag-Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@ovikenergi.se
Telefonnummer 0660-330 400
Adress Övik Energi AB, Box 705, 891 29 Örnsköldsvik

Sammanfattning

Sammanfattningsvis sticker Övik Energi ut på den svenska elmarknaden med sitt starka fokus på hållbarhet och kundnöjdhet. Företaget erbjuder konkurrenskraftiga priser och en hög grad av transparens i sina avtal. De dynamiska timpriserna, även om de är volatila, reflekterar ett ärligt tillvägagångssätt där kunden ges möjlighet att ta del av marknadens faktiska läge. Kundsupporten är en av företagets starka sidor, något som bekräftas av det positiva kundomdöme som framgår genom olika plattformar och undersökningar. För de som värderar miljömässig hållbarhet och pålitlig kundservice är Övik Energi definitivt värt att överväga.

Vanliga Frågor

 • Vad händer om jag vill byta från Övik Energi till annat elbolag?
 • Du kan när som helst välja att byta till ett annat elbolag och Övik Energi har inga bindningstider, vilket gör processen smidigare.

 • Är elen från Övik Energi 100% förnyelsebar?
 • Ja, bolaget är engagerat i att erbjuda enbart förnyelsebar energi vilket också är certifierat.

 • Hur fungerar det dynamiska timpriset?
 • Timpriset påverkas av flera faktorer som utbud och efterfrågan. Kunder hos Övik Energi kan följa prisutvecklingen och anpassa sin förbrukning därefter för bättre prisvärde.

Betygsätt
[Total: 1 Average: 5]