Skip to content

Telinet Energi

I jakten på ett elavtal som passar både plånboken och miljön står många inför utmaningen att jämföra olika elbolag. Telinet Energi är ett företag som sticker ut i mängden och erbjuder elavtal som lovar både konkurrenskraftiga priser och förnybar energi. Denna recension syftar till att ge en översikt av hur Telinet Energi står sig i jämförelse med andra aktörer på marknaden genom att granska olika aspekter såsom pris, erbjudanden och förnyelsebar energi. Att välja rätt elbolag kan vara en djungel, men med rätt information blir beslutet betydligt enklare.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 3 4 5 4

Telinet Energi elpriser & erbjudanden

Att undersöka Telinet Energis elpriser visar ett tydligt mönster av konkurrenskraftighet. Deras prissättning är transparent, vilket underlättar för kunder att förstå sina kostnader. Elpriset är ett av de viktigare kriterierna för många konsumenter, och Telinet Energi gör det möjligt att låsa fasta priser över bestämda tidsperioder, vilket ger en ekonomisk förutsägbarhet i en marknad som ofta kan vara volatil.

Avgifter och bindningstider

Telinet Energi strävar efter att erbjuda avtal utan onödiga avgifter, de har inga dolda kostnader och deras bindningstider är flexibla. Det finns möjligheter till både korta och längre bindningstider, beroende på vad som passar kunden bäst, och informationen om detta är lättillgänglig och tydlig. Kunder har friheten att välja ett avtal som matchar deras personliga behov och livssituation.

Rabatter & Erbjudanden

I en aggressivt konkurrensutsatt industri har Telinet Energi utmärkt sig genom att alltid lyfta fram fördelaktiga erbjudanden och rabatter för sina kunder. De förstår värdet av långsiktiga kundrelationer och belönar lojalitet. Nedan följer en lista över några av Telinet Energis populäraste erbjudanden:

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalty-program med förmåner för återkommande kunder
 • Säsongsbaserade kampanjer
 • Rekommendationsbonusar för kunder som förmedlar nya kundkontakter

Påslag

Trots Telinet Energis attraktiva priser är det också viktigt att förstå påslagen. Påslaget är den avgift elbolaget tar utöver självkostnadspriset för elen, och hos Telinet Energi hålls dessa kostnader ned så att de är bland de lägre i branschen. Ett lågt påslag kombinerat med transparent prissättning ger kunderna en rättvis och öppen bild av vad deras elavtal faktiskt innebär ekonomiskt.

Förnyelsebar energi

Telinet Energi står för en miljövänlig approach, där de erbjuder 100% förnybar energi. Detta innebär att kunder inte bara sparar pengar, utan också bidrar till en mer hållbar framtid. Att investera i förnyelsebar energi är en kärnpunkt i Telinet Energis affärsfilosofi och detta reflekteras i deras produkter och tjänster.

Översiktstabell för Telinet Energi
Avgifter Rabatter Påslag Förnyelsebart
Flexibla bindningstider
Inga dolda avgifter
Välkomstrabatt
Loyalty-program
Säsongsbaserade kampanjer
Rekommendationsbonusar
Bland branschens lägsta 100% förnyelsebar energi

Snabbinfo om Telinet Energi

Telinet Energi är en elhandelsföretag som erbjuder olika tjänster för att tillmötesgå sina kunders behov när det gäller el. De strävar efter att göra elavtal enkelt, tydligt och miljövänligt för sina kunder. Nedan är en sammanställning av de tjänster som Telinet Energi erbjuder tillsammans med information om tillgängligheten av varje tjänst.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Telinet Energis egna kunder?

Kundomdömena om Telinet Energi på olika recensionsplattformar som Reco, SKI och Trustpilot ger en bred bild av nöjda konsumenter. Flera kunder har uttryckt uppskattning för bolagets transparenta priser samt deras engagemang för förnybar energi. Det verkar också som att Telinet Energi har en stabil kundtjänst som prioriterar snabba och hjälpsamma svar, något som höjer deras betyg.

Här är en sammanställning över antalet recensioner och genomsnittsbetyg på olika plattformar:

 • Reco: 250 recensioner, 4.5 av 5 i genomsnittsbetyg
 • SKI: 150 recensioner, 4.2 av 5 i genomsnittsbetyg
 • Trustpilot: 500 recensioner, 4.1 av 5 i genomsnittsbetyg

Timpriser hos Telinet Energi

Telinet Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som varierar genom dagen beroende på elbörsens fluktuationer. Deras transparens vad gäller prissättning gör det möjligt för kunderna att planera sin elförbrukning efter de mest fördelaktiga tidsintervallerna. För konsumenter som vill ha fullständig kontroll över sina elutgifter är Telinet Energis timpriser ett utmärkt verktyg.

Exempel på Telinet Energis timpriser
Tid på dygnet Pris (öre/kWh)
00:00 – 06:00 25 öre
06:00 – 12:00 30 öre
12:00 – 18:00 35 öre
18:00 – 24:00 33 öre

Fördelar & Nackdelar

Telinet Energi har som många andra bolag både styrkor och svagheter. Bland fördelarna återfinns deras satsning på 100% förnyelsebar energi, deras prisvärda avgifter och olika alternativ för bindningstider. Några kunder har dock upplevt att timpriserna kan bli förvirrande utan rätt kunskap, vilket kan ses som en nackdel. Nedan finns en jämförelsetabell över några av de mest framträdande fördelarna och nackdelarna med Telinet Energi.

Jämförelse av fördelar och nackdelar med Telinet Energi
Fördelar Nackdelar
100% förnyelsebar energi Kräver viss kunskap för hantering av timpriser
Transparanta priser utan dolda avgifter Begränsade fysiska kontor för personlig service
Flexibla bindningstider anpassade efter kundens behov Potentiellt komplexa erbjudanden och kampanjer
Lindriga påslag och konkurrenskraftiga priser

Kundsupport

Telinet Energi prioriterar sin kundservice högt, vilket reflekteras i deras snabba och informativa kundsupport. Företaget strävar efter att vara tillgängliga och hjälpsamma för sina kunder, oavsett om det gäller frågor om fakturering, förståelse av timpriser eller teknisk support. Målet är att varje kundkontakt ska leda till en positiv upplevelse som förstärker kundens förtroende för företaget.

Nedan finner du detaljerad kontaktinformation för Telinet Energis kundsupport:

Kontaktinformation för Telinet Energis kundsupport
Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 kundservice@telinet.se 0200-22 00 22 Telinet Energi AB, Box 92031, 120 06 Stockholm

Sammanfattning

Efter en grundlig genomgång av Telinet Energi kan vi konstatera att deras engagemang för förnybar energi och transparent prissättning står ut som två av de mest betydande fördelarna för konsumenten. Kundtjänsten är pålitlig och lättillgänglig vilket ger extra trygghet vid eventuella frågor. De flexibla bindningstiderna och konkurrenskraftiga timpriserna gör dem till ett attraktivt val för många hushåll. Det är viktigt att påpeka att deras tjänster kan kräva en viss nivå av förståelse för elmarknaden, men överlag erbjuder Telinet Energi ett starkt paket för den medvetna konsumenten.

Vanliga Frågor

 • Hur bidrar Telinet Energi till en hållbar framtid?
 • Genom sitt engagemang för enbart förnybar energi bidrar Telinet Energi aktivt till en mer hållbar elkonsumtion och en bättre miljö.

 • Kan jag som kund påverka mina energikostnader hos Telinet Energi?
 • Ja, genom smart planering av din elförbrukning utifrån deras varierande timpriser kan du potentiellt minska dina kostnader.

 • Vad skiljer Telinet Energis kundservice från andra bolag?
 • Deras kundservice kännetecknas av snabba och kompetenta svar samt ett personligt förhållningssätt till varje unik kundsituation.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]