Skip to content

Österlens Kraft

När det kommer till att välja elbolag är de faktorer som brukar väga tyngst för konsumenterna erbjudanden, prissättning, och inte minst företagets miljöansvar. Österlens Kraft har länge varit en aktör på den svenska elmarknaden och är särskilt kända för sitt engagemang för förnybar energi. I denna recension tar vi en närmare titt på hur Österlens Kraft står sig i jämförelse med andra elbolag när det gäller viktiga parametrar som kan påverka ditt val av elleverantör.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4,0 3,5 4,5 5,0 4,2

Österlens Kraft elpriser & erbjudanden

Med en transparent och tydlig prissättning ligger Österlens Kraft i framkant. De erbjuder konkurrenskraftiga elpriser och arbetar ständigt för att kunderna ska kunna få ut det mesta av sin energiförbrukning utan att betala överpris. Prisstrukturen anpassas regelbundet för att spegla marknadens läge, vilket ger konsumenterna möjlighet att dra nytta av prisnedgångar på energimarknaden.

Avgifter och bindningstider

Österlens Kraft förstår vikten av flexibilitet. Därför har de valt att erbjuda avtal både med och utan bindningstid. För de som inte vill låsa sig erbjuds ett rörligt elavtal, medan de som söker stabilitet kan välja ett fastprisavtal med en bestämd löptid. Här är inga dolda avgifter eller oönskade överraskningar; all information är enkel att hitta och förstå.

Rabatter & Erbjudanden

Som ett sätt att belöna lojala kunder och attrahera nya, har Österlens Kraft en rad förmånliga rabatter och erbjudanden. Dessa är designade för att göra deras redan fördelaktiga elpriser ännu mer lockande. Exempelvis kan nya kunder ta del av introduktionsrabatter eller ytterligare besparingar vid långsiktiga kontrakt.

 • Introduktionsrabatt för nya kunder
 • Extra besparingar vid längre bindningstider
 • Återkommande kampanjer baserade på förbrukning

Påslag

Österlens Krafts påslag är konkurrenskraftiga och transparenta. Dessa påslag strävar efter att täcka de administrativa kostnaderna och säkra bolagets möjlighet att fortsätta leverera högkvalitativ service till sina kunder. Till skillnad från många andra aktörer håller de sina påslag på en jämn nivå vilket bidrar till en mer förutsägbar kostnadsbild för konsumenten.

Förnyelsebar energi

En av Österlens Krafts starkaste sidor är deras engagemang för förnyelsebar energi. De investerar kontinuerligt i miljövänliga energikällor och strävar efter att vara ett föredöme inom hållbar energiproduktion. Att välja Österlens Kraft är inte bara bra för plånboken men även för planeten.

Avgiftstyp Detalj Prissättning (SEK)
Fasta avgifter Administrativa kostnader, nätavgifter etc. Varierande
Bindningstid Bindningstider från 0 till 36 månader Beroende på avtalslängd
Rabatter Introerbjudanden, långtid, förbrukning Anpassade
Påslag Täcker service och administration Konkurrenskraftig nivå
Förnyelsebar energi Investeringar i grön energi Energiskattesänkning appliceras

Snabbinfo om Österlens Kraft

Österlens Kraft är en etablerad aktör på den svenska elmarknaden som erbjuder elektriska tjänster till såväl privatpersoner som företag. Med ett brett utbud av elrelaterade tjänster och produkter strävar de efter att möta kundens alla behov och förväntningar. De lägger stor vikt vid miljön och erbjuder därför Svanenmärkta elavtal, vilket speglar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig energiförsörjning. E-faktura och pappersfaktura tillhandahålls för att ge kunderna flexibla betalningsalternativ, medan den praktiska samlingsfakturan förenklar hantering av flera tjänster. Detta gör att kunderna kan njuta av en smidig och bekväm hantering av sina eltjänster. Dock erbjuder inte Österlens Kraft schysst elhandel eller autogiro som betalningsalternativ, och ingen prisgaranti ges i dagsläget.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Österlens Kraft egna kunder?

Kundomdömen är viktiga för att bygga förtroende, och Österlens Kraft skördar positiva recensioner på plattformar som Reco, SKI, och Trustpilot. Kunden upplever ofta att de får ett personligt bemötande och att bolaget står för en transparent och rättvis faktureringsprocess. Många nämner också det tydliga miljöfokuset som en uppskattad aspekt av deras tjänster.

 • Trustpilot: [Antal recensioner] – [Genomsnittsbetyg]
 • Reco: [Antal recensioner] – [Genomsnittsbetyg]
 • SKI: Kundnöjdhet och servicekvalitet – [Resultat]

Timpriser hos Österlens Kraft

Österlens Kraft erbjuder variabla timpriser vilket innebär att priset anpassas efter marknadens svängningar och ger kunderna chansen att påverka sin elräkning genom smart förbrukning. Med en ständigt uppdaterad prislista erlägger kunden endast kostnaden som råder vid förbrukningstillfället.

Tid på dygnet Timpris (SEK/kWh)
Dagtid (07:00 – 19:00) Varierande
Kvällstid (19:00 – 22:00) Varierande
Nattetid (22:00 – 07:00) Varierande
Helger Varierande

Fördelar & Nackdelar

Att välja rätt elbolag är en balansakt där kunden behöver väga fördelar mot eventuella nackdelar. För Österlens Kraft framträder bilden av ett ansvarsfullt och kundorienterat företag med starkt fokus på hållbarhet. Däremot kan de varierande timpriserna kräva att kunden är mer aktiv och insatt, vilket kanske inte passar alla.

Fördelar Nackdelar
Personlig kundservice Kräver aktiv förbrukningskontroll
Transparenta priser Priset påverkas av marknadssvängningar
Miljöfokus och grön energi Limited information om timpriser online
Inga dolda avgifter
Flexibla bindningstider

Kundsupport

Österlens Kraft framhäver vikten av kvalitet i sitt kundserviceanbud. Med en responsiv och tillgänglig supportlinje har de förståelse för sina kunders behov och önskemål. Att hjälpa till med frågor runt fakturering, anslutningar och energisparmöjligheter är bara några exempel på hur de strävar efter att förenkla sina kunders vardag. Feedback från kunder understryker ofta den professionella och vänliga attityden som Österlens Krafts representanter besitter.

Typ Information
Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 16:00
E-post kundservice@osterlenskraft.se
Telefonnummer 0417-58 67 00
Postadress Österlens Kraft AB, Box 52, 273 21 Tomelilla

Sammanfattning

Österlens Kraft har etablerat sig som ett trovärdigt alternativ på den svenska elmarknaden genom att kombinera pålitliga tjänster, transparent prissättning och ett genuint engagemang för miljön. Deras förmåga att erbjuda personlig kontakt och direkt support höjer deras status som en prefererad leverantör bland många konsumenter. Varierande timpriser ger också uppfinningsrika kunder möjlighet att optimera sina kostnader, även om det kan innebära en lärandekurva för somliga. Sammantaget stärker Österlens Krafts profilstyrkor deras position på marknaden och bidrar till en högre kundnöjdhet.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag kontrollera min förbrukning hos Österlens Kraft?
 • För att hålla koll på din elförbrukning erbjuder Österlens Kraft e-tjänster där du kan följa din dagliga förbrukning och hantera dina fakturor.

 • Är Österlens Krafts el 100% förnybar?
 • All el som Österlens Kraft levererar är 100% förnybar, vilket innebär att du som kund bidrar till en mer hållbar energiframtid.

 • Kan jag ändra elavtal hos Österlens Kraft enkelt?
 • Ja, Österlens Kraft erbjuder flexibla villkor vilket gör det smidigt att byta eller justera ditt elavtal efter dina behov.

 • Vilken typ av kundsupport erbjuder Österlens Kraft?
 • De erbjuder personlig service via telefon, e-post och även via sitt kontor. Kundservice är väl förberedd att hjälpa till med alla slags frågor och problem som kan uppstå.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]