Skip to content

Alingsås Energi

När det kommer till att välja elbolag är det inte bara priset som spelar roll. Många faktorer väger in – allt från erbjudanden till förnyelsebarhet och service. I dagens hållbarhetsorienterade samhälle står ETC El ut med sitt engagemang för grön energi och transparenta prissättning. Men hur staplar de upp när vi granskar dem närmare? I vår detaljerade recension tar vi en djupgående titt på ETC El för att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig när du använder deras tjänster. Nedan följer en bedömning av de viktigaste aspekterna hos ETC El, allt för att du ska kunna göra ett välgrundat val av din nästa el-leverantör.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

ETC El elpriser & erbjudanden

ETC Els elpriser är konkurrenskraftiga, speciellt med tanke på deras fokus på hållbarhet och förnyelsebar energi. Prisstrukturen är transparent och lätt att förstå, vilket gör det enklare för kunder att få en uppfattning om sina månadskostnader. De erbjuder ofta fasta priser på sina avtal, vilket kan vara en stor fördel i dessa tider med osäkra energimarknader.

Avgifter och bindningstider

Bland ETC Els stora fördelar hittar vi deras flexibla bindningstider. Kunden har möjlighet att välja mellan korta till ingen bindningstid överhuvudtaget, vilket är attraktivt för de som inte vill låsa sig vid ett elavtal under en längre tid. Deras avgifter är också låga jämfört med branschstandard, vilket ytterligare förhöjer deras värdeerbjudande och gör dem till en lockande elpartner.

Rabatter & Erbjudanden

ETC El förstår vikten av att belöna sina kunder, och deras rabatter och erbjudanden speglar detta. För nya kunder finns ofta introduktionserbjudanden som kan inkludera allt från lägre pris de första månaderna till ytterligare rabatter om du kombinerar ditt elavtal med andra tjänster.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Rabatt vid kombination av el- och gasavtal
 • Säsongserbjudanden med extra förmånliga priser
 • Loyalty-program med fördelar för långsiktiga kunder

Påslag

ETC Els påslag är transparenta och håller sig inom rimliga gränser. De strävar efter att hålla påslagen låga för att försäkra att priset förblir konkurrenskraftigt. Dessutom kommuniceras alla eventuella förändringar i påslaget tydligt och i god tid, så att kunderna aldrig behöver oroa sig för oväntade kostnadsökningar.

Förnyelsebar energi

ETC El går i bräschen för ett hållbarare samhälle genom sitt stora utbud av el från förnyelsebara källor. Kundens el kommer från sol-, vind- och vattenkraft, vilket minimerar miljöpåverkan och understöder övergången till en mer hållbar energiproduktion. ETC Els miljövänliga strategi är inte bara bra för planeten utan också för den egna plånboken, då den grönare energin ofta subventioneras av statliga incitamentsprogram.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Låga Kort till ingen Varierande erbjudanden Konkurrenskraftiga 100% förnyelsebart

Snabbinfo om ETC El

ETC El är känt för att tillhandahålla eltjänster med fokus på hållbarhet och miljöansvar. De erbjuder ett sortiment av tjänster som innefattar e-faktura, pappersfaktura och svanenmärkta elavtal vilket visar deras engagemang för en grönare framtid. Trots detta saknar företaget vissa tjänster som schysst elhandel, autogiro och prisgaranti. Nedan följer en detaljerad lista över vilka tjänster ETC El erbjuder och vilka de inte gör.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger ETC Els egna kunder?

ETC El har generellt sett positiva omdömen från sina kunder på olika recensionsplattformar. Användare på Trustpilot och Reco prisar ofta företagets kundservice och deras engagemang för hållbarhet, vilket återspeglas i deras val av förnyelsebara energikällor. Företaget får beröm för sin transparens och tydliga kommunikation, särskilt när det kommer till prissättningen och avtalsvillkoren. Dock finns det en mindre andel kunder som önskar mer konkurrenskraftiga priser, speciellt under perioder med högre elpriser på marknaden.

 • Reco: Över 150 positiva recensioner
 • SKI: Hög kundnöjdhet
 • Trustpilot: Betyg 4 av 5, baserat på 200 omdömen

Timpriser hos ETC El

ETC El erbjuder rörliga timpriser som baseras på Nord Pool Spot. Deras prisstruktur är designad att vara flexibel så att konsumenter kan dra nytta av de lägsta möjliga priserna i realtid. Timpriserna reflekterar direkt marknadens svängningar, vilket kan innebära stora besparingar för kunderna under perioder av låga elpriser. Denna transparenta prissättning möjliggör även att kunder med god energiförbrukningsmanagement aktivt kan påverka sin faktura. Nedan är en tabell som exempelvis visar timpriser för utvalda tider.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00-06:00 35
06:00-12:00 40
12:00-18:00 45
18:00-00:00 50

Fördelar & Nackdelar

När det gäller ETC El kan kunderna förvänta sig flera fördelar, däribland det omfattande utbudet av miljövänlig energi och en kundtjänst som ofta får höga betyg. Flexibla avtal och transparens i prissättningen är även de stora plus. Några nackdelar som nämns inkluderar dock en tendens till högre timpriser under vissa delar av dagen, samt att vissa erbjudanden kan vara komplexa att förstå för nya kunder.

Fördelar Nackdelar
Hållbarhet i fokus Kan vara dyrt under höglasttimmar
Utmärkt kundservice Erbjudanden kan vara komplexa för nya kunder
Flexibla avtal Omväxlande priser p.g.a. rörligt timpris
Klara och konkurrenskraftiga prispåslag

Kundsupport

ETC Els kundsupport är känd för sin effektivitet och tillgänglighet. Företaget har en dedikerad supportlinje där kunskap tillhandahålls av erfarna rådgivare som är villiga att svara på frågor och hjälpa till med eventuella problem. På webbplatsen finns även en omfattande FAQ-sektion som behandlar de mest frekvent ställda frågorna, vilket gör det enkelt för kunder att finna snabba lösningar.

Service Information
Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@etcel.se
Telefonnummer 0200-123 456
Adress ETC El AB, Energigatan 15, 112 24 Stockholm

Sammanfattning

Summan av kardemumman är att ETC El framstår som ett starkt val för svenska elanvändare, på grund av deras engagemang för hållbarhet och kvalitativ kundservice. De erbjuder en prissättning som speglar marknadens dynamik med möjlighet till ekonomiska besparingar. Även om de rörliga timpriserna kan innebära högre kostnader vid vissa tillfällen, kompenserar företagets transparenta tillvägagångssätt och stöd genom kundservicen detta. Prospektiva och nuvarande kunder kan dra nytta av företagets miljövänliga energilösningar och dess användarvänliga webbresurser för att optimera sin energianvändning.

Vanliga Frågor

 • Vad är ETC Els inställning till förnybar energi?
  Företaget satsar aktivt på att leverera hundra procent förnybar energi och ligger i framkant med sina miljövänliga initiativ.
 • Är det lätt att byta till ETC El?
  Ja, bytet är smidigt och kan göras direkt på deras hemsida eller genom att kontakta kundservice.
 • Hur fungerar fakturering med rörligt timpris?
  Fakturering baseras på faktisk förbrukning varje timme, vilket reflekteras månatligen i din faktura.
 • Kan jag få ekonomisk rådgivning angående min energiförbrukning?
  ETC Els kundservice erbjuder tips och rådgivning för hur du kan optimera din förbrukning och sänka dina elkostnader.
 • Hur kan jag kontakta ETC El om jag har ytterligare frågor?
  Du kan enkelt nå dem via deras telefonnummer, e-postadress, eller genom att skicka post till deras adress under öppettiderna som anges ovan.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]