Skip to content

Affärsverken

När det kommer till att välja rätt elavtal kan det svenska bolaget Affärsverken sticka ut från mängden. Med en stark närvaro på marknaden och fokus på att leverera prisvärd, förnybar el, är det dags att djupdyka i vad de faktiskt erbjuder. I denna granskning tar vi en närmare titt på allt ifrån deras erbjudanden och prisbild till kundservice och miljöansvar för att ge dig den information du behöver för att göra ett välgrundat val.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.3 4.0 4.5 4.8 4.1

Affärsverken elpriser & erbjudanden

Affärsverkens prisstruktur är utformad för att vara transparent och enkel för konsumenten att förstå. Prissättningen varierar beroende på kundens val av avtalstyp, där man kan välja mellan rörligt, fast eller mixat elpris. Det finns även olika prisplaner som riktar sig till både små och stora hushåll samt företag, vilket gör att alla typer av kunder kan hitta ett prisupplägg som passar deras elanvändningsmönster.

Avgifter och bindningstider

Med Affärsverken har kunden möjlighet att välja ett elavtal utan bindningstid vilket ökar flexibiliteten och friheten att byta elhandelsföretag när som helst. För de som föredrar att låsa in sitt elpris erbjuder Affärsverken även avtal med bindningstider som sträcker sig från ett till flera år. Avtalen kompletteras med en tydlig översikt över avgifter för anslutning och administrativa kostnader, vilket gör det enklare för kunden att budgetera sin månatliga elutgift.

Rabatter & Erbjudanden

Affärsverken uppmuntrar sina kunder att fatta energismarta beslut genom ett utbud av rabatter och erbjudanden. Genom att till exempel välja e-faktura eller autogiro kan kunden dra nytta av lägre hanteringskostnader, vilket påverkar den totala elkostnaden positivt.

 • E-faktura-rabatt
 • Autogiro-rabatt
 • Lojalitetsbonus efter visst antal år som kund

Påslag

Påslaget hos Affärsverken ligger på en konkurrenskraftig nivå och är fastställt på ett transparent vis. Påslaget är den del av elpriset som går till själva elhandelsföretaget och täcker deras omkostnader samt marginal. Det är viktigt att notera att påslaget inte förändras beroende på elmarknadens fluktuationer, vilket ger en stabilare kostnad över tid.

Förnyelsebar energi

Inriktningen på att endast erbjuda förnyelsebar energi är en av Affärsverkens huvudpunkter. De är engagerade i att främja ett hållbart samhälle och göra det enkelt för konsumenterna att vara en del av miljölösningen. Med 100% grön el från vatten- och vindkraft minimerar de klimatpåverkan och uppmuntrar till en renare framtid.

Typ av Avtal Bindningstid Påslag (öre/kWh) Förnyelsebart
Rörligt pris Ingen bindningstid 5 öre/kWh Ja, 100%
Fast pris 1-3 år 5 öre/kWh Ja, 100%
Mixat pris Anpassningsbart 5 öre/kWh Ja, 100%

Snabbinfo om Affärsverken

Affärsverken är en elleverantör som erbjuder diverse tjänster för att möta kundernas behov av elektricitet. Företaget strävar efter att erbjuda hållbara och miljövänliga elalternativ samt bekvämligheter som e-faktura och samlingsfaktura för att förenkla för sina kunder.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Affärsverkens egna kunder?

Att vara insatt i vad befintliga kunder tycker om ett företag är avgörande när man väljer leverantör. Affärsverken har mottagit många positiva omdömen från sina användare på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kunder prisar ofta bolaget för deras konkurrenskraftiga priser, goda kundservice och miljömedvetna inställning. Dock finns det även rum för förbättring, specifikt när det kommer till att hantera kunders frågor under högtrafikperioder.

 • Reco.se: 4.5/5 stjärnor (baserat på 150 omdömen)
 • SKI Kundnöjdhet Index: 75/100 (baserat på 200 svar)
 • Trustpilot: 4/5 stjärnor (baserat på 300 recensioner)

Timpriser hos Affärsverken

Affärsverkens timpriser speglar strävan efter transparens och ekonomisk fördel för kunden. Timpriserna är uppbyggda för att följa elmarknadens svängningar, vilket ger möjligheten för medvetna konsumenter att optimera sin förbrukning och kostnader genom att anpassa sin användning efter de mest kostnadseffektiva perioderna.

Tid på Dygnet Genomsnittligt Timpris (öre/kWh)
Nattetid (00:00-07:00) 35 öre/kWh
Dagtid (07:00-19:00) 45 öre/kWh
Kvällstid (19:00-00:00) 40 öre/kWh

Fördelar & Nackdelar

Varje elhandelsbolag har sina fördelar och nackdelar, och Att Affärsverken inte är ett undantag. På plussidan står deras miljöanpassade lösningar och konkurrenskraftiga priser, men det finns också aspekter som kan förbättras för ökad kundnöjdhet.

Fördelar Nackdelar
100% förnyelsebar energi Väntetid under kundservicepunkter
Ingen bindningstid på vissa avtal Begränsade information om spotprisets variering
Konkurrenskraftiga påslag Hantering av högtrafik

Kundsupport

Affärsverkens kundsupport framstår som en av de starkare pelarna i deras serviceerbjudande. Kunder experimenterar med en tjänst som är båda tillgänglig och informativ. Med ett team av erfarna energiexperter, ser Affärsverken till att de finns där för sina kunder, redo att erbjuda hjälp med alltifrån fakturafrågor till energibesparande tips. Trots vissa rapporter om längre väntetider under perioder av högt tryck, visar omdömen att supporten ofta lyckas lösa kunders ärenden på ett tillfredsställande sätt.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Mån-Fre: 08:00-17:00 kundservice@affarsverken.se 0455-783 00 Affärsverken Sverige AB, Södra Sverige

Sammanfattning

Sammanfattningsvis positionerar sig Affärsverken som en pålitlig aktör inom den svenska elmarknaden med en stark inriktning på hållbarhet och kundtillfredsställelse. Företagets konkurrenskraftiga priser kombinerat med engagemanget för förnyelsebar energi gör dem till ett attraktivt val för miljömedvetna konsumenter. Även om det finns utrymme för förbättring gällande kundservicens hanteringstider, visar de övergripande kundomdömena på en hög nivå av kundnöjdhet. Med tydliga fördelar såsom flexibla avtal och låga påslag, samt direktkoppling till elbörsens timpriser, ställer Affärsverken upp som en stark kandidat för den som vill byta eller teckna nytt elavtal.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag jämföra Affärsverkens elpriser?
  Du kan enkelt jämföra aktuella elpriser på vår hemsida där vi listar och uppdaterar alla erbjudanden från Affärsverken regelbundet.
 • Är energin jag köper från Affärsverken miljövänlig?
  Ja, Affärsverken erbjuder 100% förnyelsebar energi vilket bidrar till en mer hållbar energiförbrukning.
 • Vilken typ av kundservice kan jag förvänta mig från Affärsverken?
  Du kan förvänta dig en professionell kundservice som är tillgänglig via telefon och e-post, samt genom besök på kontoret under de listade arbetstimmar.
 • Kan jag teckna avtal utan bindningstid hos Affärsverken?
  Ja, Affärsverken erbjuder flertalet avtalsformer, vissa utan bindningstid för att möjliggöra större flexibilitet för kunden.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]