Skip to content

Kraftviken

När det kommer till att välja en elektricitetsleverantör i Sverige är det viktigt att ha all relevant information till hands. Kraftviken sticker ut i mängden med sitt engagemang för förnyelsebar energi och konkurrenskraftiga priser. I denna översyn kommer vi noggrant att titta på de olika aspekterna av företagets erbjudande. Från deras varierade utbud av elavtal, till påslag, avgifter och bindningstid, kommer vi att ge dig översikten du behöver för att göra ett informerat beslut. Låt oss dyka ner i vad Kraftviken har att erbjuda och hur de står sig jämfört med andra aktörer på marknaden.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 3.8 4.2 5.0 4.3

Kraftviken elpriser & erbjudanden

Kraftviken lockar kunder med konkurrenskraftiga elpriser som reflekterar företagets satsning på hållbarhet och kundvänlighet. Prisstrukturen hos Kraftviken är transparent, vilket gör det enklare för konsumenter att förstå sin faktura och hur mycket man betalar för själva energikonsumtionen jämfört med taxor och andra avgifter.

Avgifter och bindningstider

Kraftviken strävar efter flexibilitet i sina erbjudanden och erbjuder därför avtal både med och utan bindningstid. Detta ger kunderna friheten att välja ett avtal som bäst passar deras behov utan att oroa sig för långa uppsägningstider. Avgifterna är konkurrenskraftiga och det finns ingen dold kostnad som kan överraska kunden längre fram.

Rabatter & Erbjudanden

Kraftviken vet hur viktigt det är att ge tillbaka till sina kunder och erbjuder därför en rad olika rabatter och kampanjer som kan minska den totala elkostnaden. Dessa erbjudanden varierar över tid men inkluderar ofta säsongsbetonade rabatter och lojalitetsprogram som belönar långsiktig affärsrelation.

  • Sommarrabatt: Reducerad energikostnad under sommarmånaderna
  • Loyalitetsbonus: Efter varje år kan kunden få en bonus som dras av från fakturan
  • Rekommendationsbonus: Bonus för varje ny kund som rekommenderas

Påslag

Hos Kraftviken är påslagen klart specificerade och väl förklarade för kunden. Påslaget är en liten del av elräkningen och representerar företagets administrationskostnader och operativa marginal. Kraftviken arbetar ständigt på att hålla dessa kostnader så låga som möjligt för att säkerställa att priset fortsätter vara för kunden fördelaktigt.

Förnyelsebar energi

Kraftviken prioriterar förnybar energi och man tillhandahåller uteslutande el som är hämtad från förnybara källor såsom vatten, vind eller solenergi. Företaget bidrar inte bara till en bättre miljö, utan även till en hållbar ekonomisk utveckling och energiomställning i hela Sverige.

Avgifter Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda avgifter Valfri bindningstid Variabla kampanjer Transparenta påslag 100% förnybart

Snabbinfo om Kraftviken

Kraftviken är ett elbolag som erbjuder ett urval av tjänster för att täcka olika kundbehov, inklusive moderna lösningar som e-faktura och samlingsfakturor. Dock finns det tjänster som de inte erbjuder, vilket kan påverka konsumenternas beslut beroende på individuella önskemål och värderingar. Nedan hittar du en snabböversikt över vilka tjänster som är tillgängliga hos Kraftviken.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Kraftvikens egna kunder?

Kraftviken har byggt upp ett rykte om god kundservice och tillförlitlighet, vilket speglas i de positiva omdömena företaget erhållit på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Många kunder framhäver företagets engagemang för gröna energilösningar och transparenta prissättning som nyckelkomponenter till deras nöjdhet. Det finns även en lojal kundkrets som uppskattar Kraftvikens regelbundna rabatter och bonussystem.

  • Reco Score: 4.5 av 5 baserat på 200 recensioner
  • SKI Kundnöjdhet Index: 80/100 från 150 svar
  • Trustpilot Betyg: 4.3 av 5 efter 300 omdömen

Timpriser hos Kraftviken

Timpriser hos Kraftviken är strukturerade för att vara så fördelaktiga som möjligt för kunden, med tydliga indikationer på hur elmarknadens svängningar påverkar priserna. Företaget erbjuder detaljerad information om timpriser för el, vilket hjälper konsumenterna att planera sin elanvändning på mest kostnadseffektiva tider.

Tid på dygnet Timpris
00:00-07:00 (Natt) 0.25 SEK/kWh
07:01-19:00 (Dag) 0.65 SEK/kWh
19:01-23:59 (Kväll) 0.50 SEK/kWh

Fördelar & Nackdelar

När man överväger Kraftviken som sin elleverantör är det viktigt att se företagets tjänster ur olika perspektiv. Kundomdömen och företagets egna uppgifter understryker ett flertal fördelar såsom engagemanget för hållbar energi och transparent prissättning, men även vissa nackdelar som den flytande prismodellen som kan vara svår att förutse för kunden.

Fördelar Nackdelar
Engagemang för förnybar energi Flytande priser kan vara oförutsägbara
Transparenta priser och avgifter Prisförändringar beroende på marknadsförhållanden
Rabatter och lojalitetsprogram Kräver aktivitet från kunden för bästa pris
Inga dolda avgifter
Anpassningsbara bindningstider

Kundsupport

Att ge stöd åt sina kunder ligger högt i rang för Kraftviken. Företagets kundservice är känd för att vara snabb, professionell och alltid redo att hjälpa till med de frågor och utmaningar som kan uppkomma. Vare sig det handlar om att flytta elavtal, frågor om fakturor eller förståelse av marknadens prisfluktuationer, står Kraftviken redo att bistå.

Service Information
Öppettider Måndag till fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@kraftviken.se
Telefonnummer 010-123 45 67
Adress Kraftvikens Kundservice, Energivägen 1, 112 60 Stockholm

Sammanfattning

Kraftviken står ut som en anmärkningsvärd aktör på den svenska elmarknaden tack vare deras kundorienterade förhållningssätt och sitt engagemang för förnyelsebar energi. Deras transparenta prismodell, flexibla avtal och innovativa bonussystem gör dem till ett populärt val bland miljömedvetna konsumenter. Dessutom bidrar den lättillgängliga kundservicen till att förstärka bilden av företaget som en tillförlitlig partner inom elförsörjning.

Vanliga Frågor

  • Vad gör Kraftviken för att främja hållbar energi? Kraftviken engagerar sig i olika initiativ för att öka andelen grön energi i sitt utbud och arbetar kontinuerligt med att förbättra hållbarheten i sin verksamhet.
  • Hur kan jag som kund påverka mitt elpris hos Kraftviken? Genom att nyttja företagets timpriser och aktivt följa med i elmarknadens prissättning kan du som kund effektivisera din elanvändning och därmed spara pengar.
  • Är det enkelt att byta till Kraftviken? Ja, Kraftviken gör processen smidig och hjälper dig steg för steg genom flytten för att säkerställa en problemfri övergång.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]