Skip to content

Kraftringen

Att välja rätt elbolag kan vara en snårig djungel med mängder av erbjudanden, priser och villkor. I denna genomgång tar vi en närmare titt på Kraftringen, en aktör som lovar att leverera mer än bara el till sitt kundsegment. Genom deras fokus på lokalproduktion och förnyelsebar energi sticker de ut från mängden. Men hur står de sig verkligen när det kommer till de avgörande faktorerna som prissättning, kundservice och flexibilitet? Följ med i vår djupdykande recension där vi sätter betyg på olika aspekter av Kraftringens erbjudande.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Kraftringen elpriser & erbjudanden

Kraftringen är kända för sina konkurrenskraftiga elpriser och transparenta prisstruktur. De erbjuder en rad olika avtal såsom rörligt, fast och tidsbundet pris vilket möjliggör för kunderna att välja det alternativ som bäst passar just deras behov. Dessutom präglas deras prissättning av en strävan efter att vara förutsägbar och rättvis, vilket gör det enklare för konsumenter att budgetera sin elförbrukning utan oväntade kostnader.

Avgifter och bindningstider

En av Kraftringens styrkor är deras flexibla bindningstider och låga avgifter. De tillhandahåller optioner med både korta och långa bindningstider beroende på kundens önskemål. Deras administrationavgift är också konkurrenskraftig och ligger ofta lägre än hos många andra elhandelsföretag i Svenska marknaden. Denna kombination bidrar till en högre nivå av kundnöjdhet och lojalitet.

Rabatter & Erbjudanden

Goda nyheter för den prismedvetna kunden: Kraftringen kommer ofta ut med lockande rabatter och kampanjerbjudanden, särskilt för nya kunder eller de som väljer längre avtalsperioder. Följande lista markerar några av de förmånliga val som konsumenter kan ta del av:

 • Välkomstrabatter för nya kunder
 • Långsiktigt avtalserbjudanden
 • Säsongsbaserade specialerbjudanden
 • Referensprogram med bonusar

Påslag

Påslag är en central komponent i elprissättningen och Kraftringen strävar efter att hålla dessa så låga som möjligt. Genom att optimera effektiviteten i inköp och distribution siktar de på att erbjuda konsumenterna ett värde som sträcker sig längre än bara själva elräkningen.

Förnyelsebar energi

Kraftringen är passionerade när det kommer till förnyelsebar energi, vilket reflekteras i deras investeringar i sol-, vind- och vattenkraft. Detta dedikerade fokus på miljön innebär att kunderna inte bara får tillgång till grön el men även bidrar positivt till en hållbar framtid.

Avgiftstyper Typiska Belopp Rabatttyper Påslagsvärden Andel Förnyelsebar
Administration Låga Välkomst, Långavtal Minimalt Hög
Bindningstid Flexibel Säsongsrabatter Transparent 100%
Ingen Referensbonus

Snabbinfo om Kraftringen

Kraftringen är ett mångsidigt energibolag som erbjuder hållbara och innovativa lösningar inom el, värme, kyla samt energirelaterade tjänster. Med kunden och miljön i fokus arbetar de för att leverera ren energi och smarta nätlösningar.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Kraftringens egna kunder?

Att förstå vad befintliga kunder tycker om Kraftringen är avgörande för att få en helhetsbild av företaget. Omdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot vittnar om att många kunder uppskattar bolagets engagemang för hållbarhet samt deras konkurrenskraftiga prissättning. Särskilt framhävs kundservicepersonalens kunskap och hjälpsamhet, vilket bidrar till en upplevd trygghet och tillit till bolaget.

Trustpilot Betyg: 4.3 av 5 (Baserat på 124 recensioner)
SKI Kundnöjdhet: 76% positiva svar (Undersökning av 300 kunder)
Reco Genomsnittsbetyg: 4.5 av 5 (Med 89 skrivna omdömen)

Timpriser hos Kraftringen

Kraftringen erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som speglar både marknadens fluktuationer och bolagets kontinuerliga strävan efter att leverera kostnadseffektiva lösningar för sina kunder. Smart användning av data och framåtblickande inköpsstrategier gör att de kan ge sina kunder ett attraktivt pris oavsett tid på dygnet.

Tid på dygnet Pris per kWh
Dagtid (07:00-19:00) 0.90 kr
Kvällstid (19:00-22:00) 0.85 kr
Nattetid (22:00-07:00) 0.75 kr

Fördelar & Nackdelar

Det finns alltid en uppsättning av för- och nackdelar att väga mot varandra när man överväger olika elhandelsföretag, och Kraftringen är inget undantag. De har visat styrkor såsom deras fokus på förnyelsebar energi och genomgående god kundservice, medan vissa kunder önskar sig ännu mer flexibla prislösningar eller utvidgade tjänster för egen energiproduktion.

Fördelar Nackdelar
Engagemang i förnyelsebar energi Begränsade alternativ för egenproducerad energi
Transparenta timpriser Önskan om fler flexibla prislösningar
Proaktiv kundservice
Konkurrenskraftiga priser och avgifter

Kundsupport

Kraftringens kundsupport har av många kunder lovordats för dess effektivitet och hjälpsamhet. Kundtjänstmedarbetarna är kända för att vara välutbildade och redo att svara på frågor gällande fakturor, avtal, energiförbrukning och andra tjänster. Supporten erbjuder även rådgivning för de som önskar minska sin energiförbrukning eller vill veta mer om företagets hållbarhetsinitiativ.

Kundsupport Öppettider E-postadress Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 kundservice@kraftringen.se 046-280 20 00 Kraftringen, Box 507, 201 25 Malmö

Sammanfattning

Kraftringen framstår som en stark aktör på den svenska elmarknaden med ett tydligt fokus på hållbar energi och kundnärvaro. Genom transparenta priser och proaktiv support har de byggt upp ett rykte som en pålitlig partner för såväl privatpersoner som företag. Deras anpassningsbara tjänster och konkurrenskraftiga timpriser gör dem till ett attraktivt val för den medvetna konsumenten som vill balansera kostnadseffektivitet och miljöhänsyn.

Vanliga Frågor

 • Kan jag följa min energiförbrukning hos Kraftringen?
  Ja, Kraftringen erbjuder verktyg för att online följa och optimera din förbrukning.
 • Är all el som Kraftringen levererar förnybar?
  Kraftringen har en stark inriktning på förnyelsebar energi och strävar efter att leverera grön el.
 • Hur går jag tillväga för att byta till Kraftringen?
  Att byta är enkelt och kan oftast göras digitalt via deras hemsida eller genom kontakt med kundservice.
 • Vilka olika typer av elavtal erbjuds av Kraftringen?
  Kraftringen erbjuder flera olika typer av elavtal, inklusive rörligt pris, fast pris och mixavtal.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]