Skip to content

Jämför Elpriser i Sundsvall – Hitta Det Bästa Elavtalet

Elpris Idag i Sundsvall

Jämför och Hitta det Bästa Elavtalet för Dig

Är du en av de många som bor i Sundsvall och ständigt söker efter det mest fördelaktiga elavtalet? Då är du inte ensam. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad du som konsument behöver veta om elpris idag Sundsvall och hur du kan jämföra olika elavtal för att säkerställa att du får den bästa möjliga dealen just nu.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Aktuella Elpriser i Sundsvall

För att ge våra läsare en överblick av elmarknadens nuvarande tillstånd har vi sammanställt en tabell som visar aktuella elpriser i Sundsvall:

Leverantör Rörligt Elpris (öre/kWh) Fast Elpris (öre/kWh) Grön El (ja/nej)
Sundsvall Energi 32.45 36.75 Ja
Elbolaget Norr 33.10 35.90 Nej

Denna tabell uppdateras regelbundet för att reflektera de senaste priserna. Det är dock viktigt att komma ihåg att elpriser kan variera dagligen baserat på efterfrågan, väderförhållanden och andra marknadsfaktorer.

Hur Påverkas Elpriset i Sundsvall?

 • Utbud och efterfrågan på elmarknaden
 • Väderförhållanden och årstid
 • Överföringskapacitet och nätavgifter
 • Politiska och ekonomiska beslut
 • Grön energiproduktion

Det är av största vikt att ha kunskap om dessa faktorer när man ska välja sitt elavtal. På så sätt kan man göra ett informerat val som passar ens specifika behov och livssituation.

Tips för att Minska Din Elkostnad

Jämför Elavtal

Att regelbundet jämföra elavtal från olika leverantörer är kanske det mest effektiva sättet att minska sina elkostnader. Använd våra verktyg och information för att jämföra priser och villkor.

Bindningstid

En annan viktig aspekt att beakta är bindningstiden. Ofta kan ett avtal med längre bindningstid erbjuda ett mer förmånligt pris.

Förbrukningsvanor

Dina egna förbrukningsvanor har också stor inverkan på den slutgiltiga kostnaden. Genom att exempelvis dra ner på din förbrukning under höglasttider kan du göra betydande besparingar.

Det Lokala Nätbolaget

Nätavgiften blir även den en del av elräkningen, så det kan löna sig att undersöka de avgifter som det lokala nätbolaget tar ut.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

I Sundsvall finns flera alternativ när det gäller att välja både leverantör och typ av elavtal. För att hitta det bästa elavtalet, börja med att granska dina nuvarande avtalsvillkor och din elanvändning. Efter det är det bara att starta jämförelseprocessen för att upptäcka vilken leverantör som erbjuder det billigaste elpriset idag i Sundsvall.

Förståelse för Prissättning av El

För att smart navigera i elmarknaden är det också viktigt att förstå hur prissättningen av el fungerar. Det kommer att hjälpa dig avgöra när det är bäst att binda ditt elpris och när det kan vara fördelaktigt att ha ett rörligt pris.

Rörligt kontra Fast Pris

 • Rörligt pris – Följer marknadspriset, vilket kan gynna dig när priserna faller men också innebära högre kostnader när de stiger.
 • Fast pris – Låser ditt elpris över en bestämd tidsperiod, skyddar dig mot plötsliga prishopp men kan också innebära att du missar fördelarna med prisfall.

Välj det avtal som bäst överensstämmer med din risktolerans och din förmåga att hantera variationer i elpriser.

Förnybar Energi och Dess Inverkan

Intresset för förnybar energi ökar stadigt och detta har också en effekt på elpriser. Konsumenter i Sundsvall som väljer grön el bidrar inte bara till en hållbar framtid, utan kan även upptäcka ekonomiska fördelar på lång sikt.

Fördelar med Grön El

Fördel Beskrivning
Miljövänlig Grön el kommer från förnybara källor som vind och sol, vilket minskar koldioxidutsläppen.
Framtidssäkra kostnader Eftersom förnybara resurser är mindre påverkade av politiska och naturresursbaserade fluktuationer, kan det ge mer förutsägbara kostnader över tid.

Att välja leverantörer som fokuserar på förnyelsebar energi kan vara en strategiskt bra investering för både din ekonomi och miljön.

Slutsats – Ditt Nästa Steg Mot Lägre Elkostnader

Elpriserna varierar kontinuerligt, vilket gör det utmanande men samtidigt möjligt att hitta ett bra elavtal. Utbildning om elmarknaden och förståelse för olika elprodukter och faktorer som påverkar prissättningen kan ge dig verktygen för att effektivisera ditt sökande efter det billigaste elpriset idag i Sundsvall.

Sammanfattning av Steg för Konsumenter

 1. Översikt av nuvarande elpriser och avtal.
 2. Förstå utbudet av elprodukter och hur priser bestäms.
 3. Jämför elavtal noggrant och ta hänsyn till längden på bindningstider.
 4. Värdera din egen energiförbrukning och dess mönster.
 5. Undersök fördelarna med grön el.

Till sist, glöm inte att regelbundet göra om dessa steg för att säkerställa att du fortfarande har det bästa elavtalet utifrån aktuella marknadsförhållanden. Genom att vara proaktiv och informerad kan du spara betydande summor pengar och även minska din miljöpåverkan.

Kontakta Oss för Mer Information

Har du ytterligare frågor om elpriser eller vill ha hjälp med att hitta det mest fördelaktiga elavtalet för dina behov i Sundsvall, tveka inte att kontakta oss. Vårt team är här för att bistå dig med expertis och rådgivning så att du kan navigera elmarknaden med förtroende.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]