Skip to content

Jämför Elleverantörer i Göteborg – Hitta Bästa Elavtalet 2023

Jämför Elleverantörer i Göteborg för Bästa Elavtalet

Att hitta den rätta elleverantören i Göteborg kan vara en snårig djungel av priser, bindningstider och olika typer av elavtal. Som Göteborgare har du tur – staden erbjuder flera alternativ som tävlar om att ge dig bästa möjliga pris och service. Den här artikeln är din guide till att jämföra och finna den mest fördelaktiga leverantören för just dina behov.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Vad är Viktigt När Man Väljer Elleverantör?

Innan du börjar leta bland de olika elleverantörerna i Göteborg, är det viktigt att förstå vad som påverkar ditt val. Faktorer såsom pris per kilowattimme (kWh), bindningstid och typ av el – grön el eller mixad – är essentiella att ha i åtanke.

 • Priset per kWh och eventuella fasta avgifter.
 • Bindningstidens längd och vilkoren kring den.
 • Hållbarhetsaspekten – erbjuder leverantören grön el?
 • Kundservice – tillgänglighet och support.
 • Eventuella övriga tjänster eller erbjudanden.

Hur Jämför Man Elleverantörer Effektivt?

I jakten på den bästa elleverantören i Göteborg bör man göra en metodisk jämförelse. Använd dig av verktyg och tjänster som är framtagna just för att jämföra elbolag och deras erbjudanden. Här kommer några nyckelpunkter att använda sig av:

Prisjämförelse

Priset på el varierar mellan leverantörer, och även geografiskt inom Sverige. För att få en överblick av kostnaderna kan man använda sig av jämförelsetabeller som bryter ner priset per kWh samt visar eventuella fasta månadsavgifter.

Typ av Elavtal

Det finns i huvudsak tre olika typer av elavtal: rörligt, fast och mixat. Varje avtalstyp har sina fördelar och nackdelar beroende på din konsumtion och hur du ser på prisstabilitet versus flexibilitet.

Avtalets Typ Förklaring För Vem Passar Det?
Rörligt Priset följer marknadens upp- och nedgångar. Dig som accepterar prisväxlingar och vill dra nytta av låga priser när marknaden sjunker.
Fast Ett fast pris under hela avtalstiden. Dig som föredrar att veta exakt vad elen kommer att kosta varje månad.
Mixat En del av din förbrukning till fast pris, resten till rörligt. Dig som vill ha en kombination av både säkerhet och möjlighet till lägre priser.

Omdömen och Kundupplevelser

En viktig del i ditt beslut bör vara andra kunders erfarenheter. Läs recensioner och omdömen för att få en uppfattning om bolagens kundservice och hur de hanterar problem.

De Populäraste Elleverantörerna i Göteborg

När det kommer till att välja rätt elleverantör i Göteborg, kan de mest erkända namnen ofta erbjuda både konkurrenskraftiga priser och stark kundservice. Här är några av de stora aktörerna på marknaden:

 • Göteborg Energi
 • Vattenfall
 • E.ON
 • Fortum
 • Sverige Energi

Genom att skapa en överblick över de olika alternativen kan du utrusta dig själv med kunskap och därmed fatta ett informerat beslut som matchar både din plånbok och dina värderingar.

Billigaste Elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 49 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 49 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Grön El och Ditt Miljöansvar

Det blir allt viktigare för många att deras konsumtion speglar en miljömässig ansvarskänsla. Grön el kommer från förnybara energikällor, så som vindkraft, solenergi och vattenkraft, och bidrar därmed till en mer hållbar framtid. När du jämför elleverantörer i Göteborg, överväg att prioritera de som erbjuder grön el. Nedan finner du en tabell som hjälper dig att snabbt identifiera vilka leverantörer som ger dig detta miljövänliga alternativ.

Elleverantör Erjuder Grön El? Certifiering
Göteborg Energi Ja Bra Miljöval
Vattenfall Ja EKOenergi
E.ON Ja Svanenmärkt
Fortum Nej
Sverige Energi Delvis FSC-märkt

Skapa Din Egen Jämförelse

Med den information du har samlat i denna artikel är det nu dags att skapa din egna jämförelse. Med hjälp av en personlig användningsestimering och preferenser gällande avtalstyper, pris, kundservice och miljöansvar kan du göra ett mer preciserat val. Använd jämförelsetjänster online för att filtrera bort de alternativ som inte uppfyller dina krav.

Praktiska Steg för Att Välja Rätt Elleverantör

 1. Börja med att samla dina senaste elräkningar för att förstå din årliga förbrukning.
 2. Använd jämförelsesidor för att fylla i din konsumtionsdata och se aktuella priser.
 3. Ranka leverantörerna baserat på dina prioriteter, som pris och miljöpåverkan.
 4. Kontakta de högst rankade elleverantörerna och fråga om ytterligare erbjudanden eller rabatter.
 5. Läs igenom avtalsvillkoren noggrant innan du skriver under något.
 6. Överväg att byta leverantör vid avtalsslut om du finner bättre erbjudanden.

Slutsats

I din strävan efter att hitta den bästa elleverantören i Göteborg har du nu verktygen och kunskapen för att göra ett välinformerat val. Tänk på att välja en leverantör som inte endast erbjuder ett konkurrenskraftigt pris, utan även matchar dina personliga och etiska värderingar. Genom att göra regelbundna jämförelser och hålla dig uppdaterad om branschen, kan du säkerställa att du alltid har det elavtal som passar dig bäst.

Betygsätt
[Total: 0 Average: 0]